- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od junetine i povrća
Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu.
Ovaj fini složenac najbolje je spremati u sezoni rajčica, kada na raspolaganju imate puno njihovog svježeg umaka. Usta će vam biti ispunjena neodoljivom kombinacijom okusa: gorkasti patlidžani, lagani sirevi, sočno meso u umaku od rajčice. Dobar tek!
Složenac od junetine i povrća - Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu. - junetina (mljevene), krumpir, sir gouda, sir mozzarella, tikvice, patlidžani, bijelo vino, luk, umak od rajčice, ružmarin, maslac, ulje, sol i papar, Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu. ; Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min). ; Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min. ; Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom. ; Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu. ; Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 500 g mljevene
- krumpir, 1 kg
- sir gouda, 200 g
- sir mozzarella, 120 g
- tikvice, 2 komada
- patlidžan, 1 komad
- bijelo vino, 150 ml
- luk, 1 glavica
- umak od rajčice, 1 l
- ružmarin, 1 prstohvat
- maslac
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu.
- Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min).
- Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min.
- Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom.
- Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu.
- Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle.
- Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |