Složenac od junetine i povrća – Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu. – junetina (mljevene), krumpir, sir gouda, sir mozzarella, tikvice, patlidžan, bijelo vino, luk, umak od rajčice, ružmarin, maslac, ulje, sol i papar, Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu. ; Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min). ; Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min. ; Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom. ; Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu. ; Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.; – Ovaj fini složenac najbolje je spremati u sezoni rajčica, kada na raspolaganju imate puno njihovog svježeg umaka. Usta će vam biti ispunjena neodoljivom kombinacijom okusa: gorkasti patlidžani, lagani sirevi, sočno meso u umaku od rajčice. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Složenac od junetine i povrća – Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu. – junetina (mljevene), krumpir, sir gouda, sir mozzarella, tikvice, patlidžani, bijelo vino, luk, umak od rajčice, ružmarin, maslac, ulje, sol i papar, Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu. ; Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min). ; Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min. ; Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom. ; Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu. ; Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.; -</div>
Složenac od junetine i povrća
Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu.
Ovaj fini složenac najbolje je spremati u sezoni rajčica, kada na raspolaganju imate puno njihovog svježeg umaka. Usta će vam biti ispunjena neodoljivom kombinacijom okusa: gorkasti patlidžani, lagani sirevi, sočno meso u umaku od rajčice. Dobar tek!
Složenac od junetine i povrća - Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu. - junetina (mljevene), krumpir, sir gouda, sir mozzarella, tikvice, patlidžani, bijelo vino, luk, umak od rajčice, ružmarin, maslac, ulje, sol i papar, Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu. ; Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min). ; Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min. ; Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom. ; Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu. ; Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.; -