- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od kukuruznog kruha, buđole i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od kukuruznog kruha, buđole i sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzni kruh, 1
- jaja, 5
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- svježi sir, 100 g
- talijanska mješavina začina
- luk, 1 glavica
- buđola, 150 g sušene
- sir gouda, 100 g
- mini rajčica, 5 komada
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i narežemo na tanke kolutove te ih razdvojimo. U čistu zdjelu razbijemo jaja, lagano ih umutimo, dodam svježi kravlji sir, vrhnje za kuhanje i začinimo talijanskom mješavinom začina.
- Sastojke izmiješamo kuhačom te u dobivenu mješavinu dodamo narezani luk.
- U vatrostalnu posudu slažemo dvije kriške kruha na jednu stranu posude, preko njih stavimo po krišku sušene buđole, potom stavimo malo mješavine sira i luka, potom poklopimo djelomično s drugim kriškama kruha tako da formiraju izgled crjepova i tako nastavimo dok ne ispunimo cijelo posudu.
- Mini rajčice narežemo na četvrtine, stavimo ih preko kriški kruha, začinimo s mješavinom začina i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 30-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |