- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Složenac od patliđana, paprika,tikvica i rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od patlidžana, paprika, tikvica i rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježa žuta paprika, 500 g
- patlidžan, 500 g
- rajčica, 200 g
- tikvice, 300 g
- češnjak, 2 režnja
- umak pesto genovese, 80 g
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- krušne mrvice, 80 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo i očistimo. Patlidžane i tikvice narežemo na dugačke ploške, paprike na kriške, a rajčice filetiramo i uklonimo srednji mekani dio.
- Na vruću tavu ulijemo maslinovo ulje i na njemu popržimo ploške patlidžana. Nakon 3-4 minute kad je patlidžan omekšao izvadimo ga i slažemo na dno vatrostalne posude. Zatim u tavu kratko popržimo tikvice.
- Patlidžane u vatrostalnoj posudi popaprimo, posolimo i pokapamo umakom pesto genovese. Omekšale tikvice slažemo preko patlidžana. Češnjak narežemo na listiće i dodamo u vatrostalnu posudu. Preko tikvica složimo filetiranu rajčicu.
- Složenac pokapamo preostalim pesto genovesom i slažemo narezane kriške paprike. Potom posipamo s krušnim mrvicama, prelijemo s još malo maslinovog ulja i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta.
- Gotovi složenac posipamo svježe sjeckanim peršinom i svježe naribanim sirom parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |