- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Složenac od patliđana, paprika,tikvica i rajčica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od patlidžana, paprika, tikvica i rajčica. – svježa žuta paprika, patlidžan, rajčica, tikvice, češnjak, umak pesto genovese, peršin ((sjeckani)), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Povrće operemo i očistimo. Patlidžane i tikvice narežemo na dugačke ploške, paprike na kriške, a rajčice filetiramo i uklonimo srednji mekani dio.; Na vruću tavu ulijemo maslinovo ulje i na njemu popržimo ploške patlidžana. Nakon 3-4 minute kad je patlidžan omekšao izvadimo ga i slažemo na dno vatrostalne posude. Zatim u tavu kratko popržimo tikvice. ; Patlidžane u vatrostalnoj posudi popaprimo, posolimo i pokapamo umakom pesto genovese. Omekšale tikvice slažemo preko patlidžana. Češnjak narežemo na listiće i dodamo u vatrostalnu posudu. Preko tikvica složimo filetiranu rajčicu. ; Složenac pokapamo preostalim pesto genovesom i slažemo narezane kriške paprike. Potom posipamo s krušnim mrvicama, prelijemo s još malo maslinovog ulja i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta.; Gotovi složenac posipamo svježe sjeckanim peršinom i svježe naribanim sirom parmezanom.; –
Složenac od patliđana, paprika,tikvica i rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od patlidžana, paprika, tikvica i rajčica.
Upute po koracima:
- Povrće operemo i očistimo. Patlidžane i tikvice narežemo na dugačke ploške, paprike na kriške, a rajčice filetiramo i uklonimo srednji mekani dio.
- Na vruću tavu ulijemo maslinovo ulje i na njemu popržimo ploške patlidžana. Nakon 3-4 minute kad je patlidžan omekšao izvadimo ga i slažemo na dno vatrostalne posude. Zatim u tavu kratko popržimo tikvice.
- Patlidžane u vatrostalnoj posudi popaprimo, posolimo i pokapamo umakom pesto genovese. Omekšale tikvice slažemo preko patlidžana. Češnjak narežemo na listiće i dodamo u vatrostalnu posudu. Preko tikvica složimo filetiranu rajčicu.
- Složenac pokapamo preostalim pesto genovesom i slažemo narezane kriške paprike. Potom posipamo s krušnim mrvicama, prelijemo s još malo maslinovog ulja i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta.
- Gotovi složenac posipamo svježe sjeckanim peršinom i svježe naribanim sirom parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You: 3
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
složenac od patlidžana, jela od paprika, zapečena paprika patlidžani i tikvice,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način
Votes: 54
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Salata od jabuka, celerove stabljike i rotkvica
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)