- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od slatko kisele leće
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od slatko kisele leće.
Složenac od slatko kisele leće pokazuje koliko je bujna mašta naših kuhara. Sastojci dolaze sa tržnice, ali i iz raznih skrivenih kutaka kuhinjskih ormarića, a jelo koje od njih nastaje je fino i bogato bjelančevinama i ugljikohidratima.
Složenac od slatko kisele leće - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od slatko kisele leće. - leća, salama (polutrajne), zelenje za juhu, luk, mast, ocat, slanina, jaje, šećer, sol i papar, Slaninu narežemo na tanke i uske ploške pa je popržimo na vrućoj biljnoj masti. ; Dodamo na kocke narezano zelenje za juhu, sitno kosani luk i sve zajedno još malo popržimo na slanini. ; Podlijemo vodom, dodamo opranu leću i polagano kuhamo 50-60 minuta. Začinimo sa malo octa, šećera i soli. ; Režnjeve salame (neoguljene) popržimo u tavi na vrućoj masnoći dok se zdijeličasto ne ulegnu. ; Ulegnutu salamu složimo na leću kao male zdjelice i u svaku „zdjelicu“ razbijemo po jedno jaje. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 6-8 minuta.; -
Upute po koracima:
- Slaninu narežemo na tanke i uske ploške pa je popržimo na vrućoj biljnoj masti.
- Dodamo na kocke narezano zelenje za juhu, sitno kosani luk i sve zajedno još malo popržimo na slanini.
- Podlijemo vodom, dodamo opranu leću i polagano kuhamo 50-60 minuta. Začinimo sa malo octa, šećera i soli.
- Režnjeve salame (neoguljene) popržimo u tavi na vrućoj masnoći dok se zdijeličasto ne ulegnu.
- Ulegnutu salamu složimo na leću kao male zdjelice i u svaku „zdjelicu“ razbijemo po jedno jaje.
- Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 180°C oko 6-8 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |