- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od starog kruha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od starog kruha.
Što možemo napraviti sa starim kruhom? Možemo nahraniti kokice, napraviti krušne mrvice ili ukusan složenac s povrćem, sirom i pancetom.
Složenac od starog kruha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od starog kruha. - raženi kruh ((star jedan dan)), krem sir (svježeg), mlijeko, panceta, jaje, mladi luk, rajčica, vlasac (sjeckanog), maslinovo ulje, muškatni oraščić, sol i papar, Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, složimo ih po dnu, maslinovim uljem nauljene, vatrostalne posude, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezanu pancetu, mladi luk narezan na kolutiće, popaprimo i pržimo na laganoj vatri, po prilici tri minute. ; Zatim dodamo rajčicu, kojoj smo skinuli kožu, odvojili mekani dio s košticama i narezali na komadiće, promiješamo i pričekamo da se rajčica ugrije. ; Potom sve zajedno rasporedimo preko namočenog kruha. ; U zdjelu s jajima dodamo svježi krem sir, začinimo s malo naribanog muškatnog oraščića, solju, paprom, dobro izmiješamo pjenjačom, te prelijemo preko sastojaka u vatrostalnoj posudi. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. Gotovo jelo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- raženi kruh, 400 g (star jedan dan)
- krem sir, 200 g svježeg
- mlijeko, 200 ml
- pancete, 120 g
- jaja, 4
- mladi luk, 3
- rajčica, 3
- vlasac, 1/2 vezice sjeckanog
- maslinovo ulje
- muškatni oraščić
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruh narežemo na kriške debljine jednog centimetra, složimo ih po dnu, maslinovim uljem nauljene, vatrostalne posude, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo narezanu pancetu, mladi luk narezan na kolutiće, popaprimo i pržimo na laganoj vatri, po prilici tri minute.
- Zatim dodamo rajčicu, kojoj smo skinuli kožu, odvojili mekani dio s košticama i narezali na komadiće, promiješamo i pričekamo da se rajčica ugrije.
- Potom sve zajedno rasporedimo preko namočenog kruha.
- U zdjelu s jajima dodamo svježi krem sir, začinimo s malo naribanog muškatnog oraščića, solju, paprom, dobro izmiješamo pjenjačom, te prelijemo preko sastojaka u vatrostalnoj posudi.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. Gotovo jelo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |