- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Smuđ u umaku od pjenušca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca.
Tko kaže da se od slatkovodne ribe ne može napraviti svečano blagdansko jelo? Ovaj recept dokazuje da takvo jelo može biti i atraktivno i ukusno. A pjenušac u njemu definitivno nije "samo ukras" - njegova aroma veoma je izražena i oduševit će ljubitelje tog luksuznog pića.
Smuđ u umaku od pjenušca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca. - riba smuđ (od cca. 1 kg), mrkva, poriluk, korijen celera, maslac, pjenušac, sol i papar, Umak: maslac, brašno, pjenušac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance. ; Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova). ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat. ; Priprema umaka:: Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba smuđ, 1 cijela od cca. 1 kg
- mrkva, 2
- poriluk, 1
- korijen celera, 100 g
- maslac, 40 g
- pjenušac, 100 ml
- sol i papar
- Umak
- maslac, 200 g
- brašno, 30 g
- pjenušac, 150 ml
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance.
- Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova).
- Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat.
Priprema umaka:
- Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |