Smuđ u umaku od pjenušca

 • 80 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Smuđ u umaku od pjenušca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca.

Tko kaže da se od slatkovodne ribe ne može napraviti svečano blagdansko jelo? Ovaj recept dokazuje da takvo jelo može biti i atraktivno i ukusno. A pjenušac u njemu definitivno nije "samo ukras" - njegova aroma veoma je izražena i oduševit će ljubitelje tog luksuznog pića.

Smuđ u umaku od pjenušca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti smuđa u umaku od pjenušca. - riba smuđ (od cca. 1 kg), mrkva, poriluk, korijen celera, maslac, pjenušac, sol i papar, Umak: maslac, brašno, pjenušac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance. ; Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova). ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat. ; Priprema umaka:: Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Ribu očistimo, operemo te začinimo solju i paprom. Povrće očistimo, operemo i narežemo na tanke rezance.
 2. Ribu položimo na aluminijsku foliju, prekrijemo narezanim povrćem i komadićima maslaca, podlijemo pjenušcem i čvrsto zamotamo (da spriječimo curenje sokova).
 3. Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, po prilici jedan sat.
Priprema umaka:
 1. Petnaest minuta prije kraja pečenja, u tavi rastopimo maslac, dodamo brašno, dobro izmiješamo, te stalno miješajući, dolijevamo pjenušac. Smanjimo vatru i dalje, stalno miješajući kuhamo dok tekućina ne ispari. Zatim dodamo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
 2. Ribu iz folije izvadimo na ovalni tanjur i uz nju poslužimo kuhano povrće i umak od pjenušca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.58
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: