- Almo Čatlak
- 50 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja.
Ukusan, izdašan, jednostavan, prefin... su samo neki od izraza kojima bi mogli opisati ovaj divan kolač. Ali da ne duljimo, pogledajte video i uvjerite se sami.
Sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja. - svježi kravlji sir, višnje (smrznutih), prhko tijesto, jaje, šećer, vanilin šećer, limun, Prhko tijesto s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite. Tijesto oblikujemo po kalupu, a višak papira odrežemo. ; U zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo umućena jaja, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo 2/3 višanja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo po tijestu, ukrasimo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-40 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prhko tijesto s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite. Tijesto oblikujemo po kalupu, a višak papira odrežemo.
- U zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo umućena jaja, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i izradimo jednoličnu smjesu.
- Zatim dodamo 2/3 višanja i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo po tijestu, ukrasimo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-40 minuta.
- Gotov kolač ostavimo da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |