Sočni kolač sa sušenim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač sa sušenim voćem. – maslac, grožđice (sušene), kandirana narančina kora, brazilski oraščići, smeđi šećer, sušeno voće (otkošteno (šljive, marelice, datulje) ), rum, soda bikarbona, namjensko brašno (za kolače), prašak za pecivo, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribani), zvjezdasti anis, jaje, sol, Maslac narežemo na kockice, jaja umutimo, a zvijezdice anisa izmrvimo. ; U ugrijan lonac stavimo maslac, dodamo smeđi šećer, sušeno i kandirano voće, brazilske orahe, ulijemo rum i 250 ml vode, promiješamo, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10 minuta. ; Zatim lonac maknemo s vatre, dodamo sodu bikarbonu, promiješamo i ostavimo da se potpuno ohladi. Potom ulijemo umućena jaja i dobro promiješamo. ; U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet u prahu i mrvljene zvijezdice anisa te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Zatim mješavinu voća, šećera i jaja prelijemo preko mješavine brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom smjesu premjestimo u kalup za kolače, koji smo premazali maslacem, a stijenke obložili papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta. ; Ovako pripremljen kolač najbolje je potpuno ohladiti, omotati prozirnom kuhinjskom folijom kako bi zadržao sočnost i arome te poslužiti za nekoliko dana, a prije posluživanja ga posipati šećerom u prahu.
; – Zaista sočni kolač prepun mirisa sušenih grožđica, šljiva, marelica, datulja, oraha, ruma itd., kao stvoren je za predstojeće dane.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Sočni kolač sa sušenim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač sa sušenim voćem. – maslac, grožðice (sušenih), kandirana narančina kora, brazilski orasi, smeđi šećer, sušeno voće (otkoštenog (šljive, marelice, datulje) ), rum, soda bikarbona, namjensko brašno (za kolače), prašak za pecivo, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribanog), zvjezdasti anis, jaje, sol, Maslac narežemo na kockice, jaja umutimo, a zvijezdice anisa izmrvimo. ; U ugrijan lonac stavimo maslac, dodamo smeđi šećer, sušeno i kandirano voće, brazilske orahe, ulijemo rum i 250 ml vode, promiješamo, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10 minuta. ; Zatim lonac maknemo s vatre, dodamo sodu bikarbonu, promiješamo i ostavimo da se potpuno ohladi. Potom ulijemo umućena jaja i dobro promiješamo. ; U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet u prahu i mrvljene zvijezdice anisa te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Zatim mješavinu voća, šećera i jaja prelijemo preko mješavine brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom smjesu premjestimo u kalup za kolače, koji smo premazali maslacem, a stijenke obložili papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta. ; Ovako pripremljen kolač najbolje je potpuno ohladiti, omotati prozirnom kuhinjskom folijom kako bi zadržao sočnost i arome te poslužiti za nekoliko dana, a prije posluživanja ga posipati šećerom u prahu.
; -</div>
Sočni kolač sa sušenim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač sa sušenim voćem.
Zaista sočni kolač prepun mirisa sušenih grožđica, šljiva, marelica, datulja, oraha, ruma itd., kao stvoren je za predstojeće dane.
Sočni kolač sa sušenim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač sa sušenim voćem. - maslac, grožðice (sušenih), kandirana narančina kora, brazilski orasi, smeđi šećer, sušeno voće (otkoštenog (šljive, marelice, datulje) ), rum, soda bikarbona, namjensko brašno (za kolače), prašak za pecivo, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribanog), zvjezdasti anis, jaje, sol, Maslac narežemo na kockice, jaja umutimo, a zvijezdice anisa izmrvimo. ; U ugrijan lonac stavimo maslac, dodamo smeđi šećer, sušeno i kandirano voće, brazilske orahe, ulijemo rum i 250 ml vode, promiješamo, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10 minuta. ; Zatim lonac maknemo s vatre, dodamo sodu bikarbonu, promiješamo i ostavimo da se potpuno ohladi. Potom ulijemo umućena jaja i dobro promiješamo. ; U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet u prahu i mrvljene zvijezdice anisa te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Zatim mješavinu voća, šećera i jaja prelijemo preko mješavine brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom smjesu premjestimo u kalup za kolače, koji smo premazali maslacem, a stijenke obložili papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta. ; Ovako pripremljen kolač najbolje je potpuno ohladiti, omotati prozirnom kuhinjskom folijom kako bi zadržao sočnost i arome te poslužiti za nekoliko dana, a prije posluživanja ga posipati šećerom u prahu.
; -
Maslac narežemo na kockice, jaja umutimo, a zvijezdice anisa izmrvimo.
U ugrijan lonac stavimo maslac, dodamo smeđi šećer, sušeno i kandirano voće, brazilske orahe, ulijemo rum i 250 ml vode, promiješamo, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10 minuta.
Zatim lonac maknemo s vatre, dodamo sodu bikarbonu, promiješamo i ostavimo da se potpuno ohladi. Potom ulijemo umućena jaja i dobro promiješamo.
U zdjelu s prosijanim brašnom dodamo prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet u prahu i mrvljene zvijezdice anisa te sastojke izmiješamo pjenjačom.
Zatim mješavinu voća, šećera i jaja prelijemo preko mješavine brašna i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
Potom smjesu premjestimo u kalup za kolače, koji smo premazali maslacem, a stijenke obložili papirom za pečenje, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta.
Ovako pripremljen kolač najbolje je potpuno ohladiti, omotati prozirnom kuhinjskom folijom kako bi zadržao sočnost i arome te poslužiti za nekoliko dana, a prije posluživanja ga posipati šećerom u prahu.