- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Sorbeto od jagoda
Saznajte kako pripremiti sorbeto od jagoda u našem video receptu.
Ova fina ledena slastica često se servira između jela, kako bi pročistila nepce i otvorila tek. Zbog alkohola kojeg sadrži, temperatura sleđivanja je snižena, pa sorbeto ima kremastu teksturu i intenzivan okus. Vjeruje se da sorbeto potječe iz Italije, odakle se polako širio na ostatak Europe, tako da ste ga još u 17. stoljeću mogli naručiti u Pariškim kafićima. Da ste bili živi. A vjerojatno niste.
Sorbeto od jagoda - Saznajte kako pripremiti sorbeto od jagoda u našem video receptu. - jagode, sladoled (od limuna), votka, limun (naribana korica), Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). ; U zdjelu dodamo jagode i pasiramo ih štapnim mikserom. ; Zatim dodajemo sladoled od limuna, votku i sve zajedno još jednom brzo i dobro izmiksamo ručnim mikserom. ; Ledenu smjesu prebacimo u prikladne čaše, ukrasimo limunovom koricom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
- U zdjelu dodamo jagode i pasiramo ih štapnim mikserom.
- Zatim dodajemo sladoled od limuna, votku i sve zajedno još jednom brzo i dobro izmiksamo ručnim mikserom.
- Ledenu smjesu prebacimo u prikladne čaše, ukrasimo limunovom koricom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |