Souffle s gorgonzolom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Souffle s gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti souffle s gorgonzolom.

Ako ovaj tjedan imate još nešto «zalutalih» gostiju koji Vas nisu stigli posjetiti tijekom proteklih blagdana, evo jednog ukusnog i profinjenog jela koje im možete poslužiti. Mnogo je prozračnije od klasičnog odojka, a sigurno će ostati barem jednako zapamćeno!

Souffle s gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti souffle s gorgonzolom. - sir gorgonzola, maslac, luk, brašno, mlijeko, jaje, ulje, sol, muškatni oraščić, U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti. ; Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom. ; Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak). ; Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem.; Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti.
 2. Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi.
 3. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom.
 4. Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak).
 5. Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem.
 6. Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: