- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Souffle s gorgonzolom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti souffle s gorgonzolom. – sir gorgonzola, maslac, luk, brašno, mlijeko, jaje, ulje, sol, muškatni oraščić, U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti. ; Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom. ; Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak). ; Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem.; Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.; – Ako ovaj tjedan imate još nešto «zalutalih» gostiju koji Vas nisu stigli posjetiti tijekom proteklih blagdana, evo jednog ukusnog i profinjenog jela koje im možete poslužiti. Mnogo je prozračnije od klasičnog odojka, a sigurno će ostati barem jednako zapamćeno!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Souffle s gorgonzolom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti souffle s gorgonzolom. – sir gorgonzola, maslac, luk, brašno, mlijeko, jaje, ulje, sol, muškatni oraščić, U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti. ; Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom. ; Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak). ; Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem.; Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.; -</div>
Souffle s gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti souffle s gorgonzolom.
Ako ovaj tjedan imate još nešto «zalutalih» gostiju koji Vas nisu stigli posjetiti tijekom proteklih blagdana, evo jednog ukusnog i profinjenog jela koje im možete poslužiti. Mnogo je prozračnije od klasičnog odojka, a sigurno će ostati barem jednako zapamćeno!
Souffle s gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti souffle s gorgonzolom. - sir gorgonzola, maslac, luk, brašno, mlijeko, jaje, ulje, sol, muškatni oraščić, U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti. ; Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom. ; Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak). ; Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem.; Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti.
- Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi.
- U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom.
- Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak).
- Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem.
- Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
soufle sir jaja,
Jela koja su danas popularna:
Paprikaš od veprovine iz pećnice
Votes: 24
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
100 min
Almo Čatlak
Pita od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom
Votes: 58
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Salata s buđolom, feta sirom, špinatom i couscousom
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Tjestenina sa shitake gljivama, mladim lukom i vrhnjem za kuhanje
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Rižoto s morskim kozicama i jagodama
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Vrganji i šampinjoni s graškom i baby mrkvom
Votes: 50
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Janjetina sa začinima u umaku od rajčica
Votes: 46
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Povrtne košarice s tikvicama i mini rajčicama
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Torta za zaljubljene
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
100 min
Almo Čatlak
Namaz od nekoliko vrsta sira
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)