- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Špageti alla carbonara
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete alla carbonara.
Špageti alla carbonara su jedan od najpopularnijih načina priprave špageta. Ime vuku iz talijanske riječi "ugljen". Kaže se da se tako zovu zato jer su često bile užina talijanskih rudara, ali možda i zato što obilni komadići papra podsjećaju na komadiće ugljena.
Špageti alla carbonara - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete alla carbonara. - panceta, luk, češnjak, jaje (2 jaja), temeljac mesne juhe, parmezan, špagete, vrhnje za kuhanje, mlijeko, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Špagete stavimo kuhati u dosta slane i malo nauljene vode te vremenski kuhamo prema uputama za pripremu.; U međuvremenu očistimo i nasjeckamo luk, šunku narežemo na trakice 3 cm i zajedno pirjamo na maslinovom ulju, dok luk ne opusti.; Zatim u zdjeli razmutimo jaja dodamo mlijeko, vrhnje za kuhanje, protisnuti češnjak, sjeckani svježi bosiljak i sve zajedno dobro pomiješamo.; Kuhane špagete ocijedimo kroz sito, prebacimo ih u tavu sa pirjanim lukom i šunkom i podlijemo mesnim temeljcem.; Preko svega prelijemo pripremljenu mliječnu smjesu, jednom promiješamo, dodamo naribani parmezan te još jednom kratko promiješamo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pancete, 140 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- jaja, 2 komada
- temeljac mesne juhe, 1 dl
- parmezan, 100 g
- špageti, 400 g
- vrhnje za kuhanje, 1 dl
- mlijeko, 1 dl
- bosiljak, 4 lista svježeg
- maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Špagete stavimo kuhati u dosta slane i malo nauljene vode te vremenski kuhamo prema uputama za pripremu.
- U međuvremenu očistimo i nasjeckamo luk, šunku narežemo na trakice 3 cm i zajedno pirjamo na maslinovom ulju, dok luk ne opusti.
- Zatim u zdjeli razmutimo jaja dodamo mlijeko, vrhnje za kuhanje, protisnuti češnjak, sjeckani svježi bosiljak i sve zajedno dobro pomiješamo.
- Kuhane špagete ocijedimo kroz sito, prebacimo ih u tavu sa pirjanim lukom i šunkom i podlijemo mesnim temeljcem.
- Preko svega prelijemo pripremljenu mliječnu smjesu, jednom promiješamo, dodamo naribani parmezan te još jednom kratko promiješamo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |