- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Špageti s limunom i parmezanom
U našem receptu saznajte kako pripremiti špagete s limunom i parmezanom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 grama
- korica limuna, 2 žlice
- menta, 1 žlica (svježa nasjeckana)
- mladi luk, 3 komada (sjeckani)
- maslac, 40 grama
- peršin, 3 žlice (svježe nasjeckani)
- parmezan, 80 grama (naribani)
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Nasjeckamo mladi luk i listiće mente.
- U velikom loncu zagrijemo vodu dok ne proključa te ju posolimo i skuhamo tjesteninu.
- U tavi za prženje pomiješamo maslac i maslinovo ulje. Pržimo dok se maslac ne rastopi.
- Dodamo skuhanu tjesteninu, sjeckani luk i mentu, svježe sjeckani peršin, naribanu koricu limuna, sol i svježe mljeveni papar.
- Dobro promiješamo, prebacimo na tanjur te na kraju naribamo parmezan.
- Po želji dodamo još malo papra i ukrasimo listićem mente.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |