- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Špageti s peštom od šparoga – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga. – šparoge, parmezan (naribanog), češnjak, pinjoli, limun, špageti, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. ; Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. ; U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
; – Sastojci asparagin, vanilin i spargaurin koji se nalaze u šparogama ubrzavaju oporavak nakon bolesti, dobro djeluju na rad jetre i žuči, i imaju i diuretičko djelovanje te potiču čišćenje organizma, a budući da smo probali šparoge na viša načina, vrijeme je da ih pripremimo i doista neobičan način poput ovoga – pešt od šparoga!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špageti s peštom od šparoga – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga. – šparoge, parmezan (naribanog), češnjak, pinjoli, limun, špagete, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. ; Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. ; U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
; -</div>
Špageti s peštom od šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga.
Sastojci asparagin, vanilin i spargaurin koji se nalaze u šparogama ubrzavaju oporavak nakon bolesti, dobro djeluju na rad jetre i žuči, i imaju i diuretičko djelovanje te potiču čišćenje organizma, a budući da smo probali šparoge na viša načina, vrijeme je da ih pripremimo i doista neobičan način poput ovoga – pešt od šparoga!
Špageti s peštom od šparoga - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga. - šparoge, parmezan (naribanog), češnjak, pinjoli, limun, špagete, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. ; Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. ; U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute.
- U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo.
- Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt.
- U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo.
- Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo.
- Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|