- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Špageti s vongolama
Saznajte kako pripremiti špagete s vongolama u našem video receptu.
Jedno od najfinijih morskih jela koje možete pojesti su špagete s vongolama. Lagane su, osvježavajuće, zdrave, a u sebi sadrže svu divotu mora i sunca. Obavezno konzumirajte uz čašu finog bijelog vina, koje neće nadglasati prekrasnu aromu ovog jela.
Špageti s vongolama - Saznajte kako pripremiti špagete s vongolama u našem video receptu. - vongole, špagete, luk, češnjak, rajčica (mini), čili papričica (svježa), lovorov list, bijelo vino, temeljac povrtne juhe (riblji ili povrtni), peršin (sjeckani), limun, maslinovo ulje, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. ; Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. Nakon kuhanja školjke moraju biti sve otvorene, dakle zatvorene nakon kuhanja također izbiremo i bacamo radi sigurnosti. ; Sitno kosani luk i protisnuti češnjak pirjamo na dosta maslinova ulja. ; Dodamo mini rajčicu, prstohvat usitnjene čili papričice i lovorov list. ; Odmah ugasimo bijelim vinom i podlijemo jušnim temeljcem. Pustimo da dobro zavrije pa dodamo školjke, začinimo solju i paprom, poklopimo poklopcem i pustimo da lagano vrije oko 10 minuta. ; U posebnom loncu „al dente“ (polutvrdo kuhano) skuhamo špagete, ocijedimo, pa ih u zdjeli za serviranje pomiješamo sa gušćim djelom umaka i školjkama. ; Pustimo da se sastojci malo prožmu pa sve zajedno posipamo svježim peršinom i pokapamo sokom od limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vongole, 500 g
- špageti, 500 g
- luk, 1
- češnjak, 4 režnja
- rajčica, 6 mini
- čili papričica, 1 svježa
- lovorov list, 4
- bijelo vino, 2 dl
- povrtni temeljac, 1 l (ili riblji)
- peršin, 1 žlica sjeckani
- limun, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Školjke operemo pod mlazom vode.
- Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. Nakon kuhanja školjke moraju biti sve otvorene, dakle zatvorene nakon kuhanja također izbiremo i bacamo radi sigurnosti.
- Sitno kosani luk i protisnuti češnjak pirjamo na dosta maslinova ulja.
- Dodamo mini rajčicu, prstohvat usitnjene čili papričice i lovorov list.
- Odmah ugasimo bijelim vinom i podlijemo jušnim temeljcem. Pustimo da dobro zavrije pa dodamo školjke, začinimo solju i paprom, poklopimo poklopcem i pustimo da lagano vrije oko 10 minuta.
- U posebnom loncu „al dente“ (polutvrdo kuhano) skuhamo špagete, ocijedimo, pa ih u zdjeli za serviranje pomiješamo sa gušćim djelom umaka i školjkama.
- Pustimo da se sastojci malo prožmu pa sve zajedno posipamo svježim peršinom i pokapamo sokom od limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |