Šparoge s umakom holandez

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Šparoge s umakom holandez

Šparoge sa umakom holandez tradicionalno su njemačko jelo. Sočni umak i jedinstvena aroma šparoga učinit će ga finim i brzim glavnim jelom ili idealnim predjelom za svečane prilike.

Šparoge s umakom holandez - - šparoge (svježih, zelenih), šunka (kuhane), krumpir (mladih), maslac, žumanjak, bijelo vino, senf, šećer, sol i papar, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. ; Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; Bijelo vino i žumanjke dobro izmiješamo pjenjačom u prikladnoj posudi dok ne dobijemo glatku i svijetlu kremu. ; Tako izmiješanu kremu stavimo zajedno sa posudom iznad pare i tučemo dalje pjenjačom. ; Dodamo malo bijelog papra, soli i uz stalno miješanje pjenjačom, podlijevamo rastopljenim maslacem. Gotov umak stavimo na stranu. ; Šparoge umotamo u kriške šunke i slažemo na tanjur. Uz to poslužimo vrući kuhani, mladi slani krumpir i umak holandez.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera.
  2. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
  3. Bijelo vino i žumanjke dobro izmiješamo pjenjačom u prikladnoj posudi dok ne dobijemo glatku i svijetlu kremu.
  4. Tako izmiješanu kremu stavimo zajedno sa posudom iznad pare i tučemo dalje pjenjačom.
  5. Dodamo malo bijelog papra, soli i uz stalno miješanje pjenjačom, podlijevamo rastopljenim maslacem. Gotov umak stavimo na stranu.
  6. Šparoge umotamo u kriške šunke i slažemo na tanjur. Uz to poslužimo vrući kuhani, mladi slani krumpir i umak holandez.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: