- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Špecle s povrćem i mesnim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom.
Što reći o ovom jelu osim da je ukusno. Ali ako se sjetite izreke da „slika vrijedi više od tisuću riječi“ trebate pogledati video i vidjeti kako se priprema.
Špecle s povrćem i mesnim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom. - oštro brašno, jaje, maslac, mesni sir, grašak (smrznutog), svježa crvena paprika, povrtni temeljac, topivi sir (mekani), luk, sol i papar, U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle. ; Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu. ; Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana. ; Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oštro brašno, 500 g
- jaja, 5
- maslac, 100 g
- mesni sir, 200 g
- grašak, 300 g smrznutog
- svježa crvena paprika, 1
- povrtni temeljac, 100 ml
- topivi sir, 200 g mekani
- luk, 1 glavica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom.
- Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle.
- Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu.
- Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu.
- Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana.
- Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |