- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Špek fileki (tripice)
Saznajte kako pripremiti špek fileke (tripice) u našem video receptu.
Špek fileki nekada su bili jelo sirotinje, a danas ih možete naći u najfinijim restoranima. Ljudi često misle da se fileki rade od goveđih crijeva, no to su u stvari narezani goveđi želuci. Prije upotrebe oni se temeljito čiste i obrađuju, tako da nema razloga da na ovo jelo okrećete očima. Pa oni su specijalitet i kod naših gurmanskih susjeda, Talijana!
Špek fileki (tripice) - Saznajte kako pripremiti špek fileke (tripice) u našem video receptu. - fileki (kuhani), panceta, luk, korjenasto povrće ((mrkva, peršin, celer)), paprika (svježe), krumpir, koncentrat rajčice, glatko brašno, češnjak, limun (cijeđeni sok), peršin (sjeckani), parmezan (ribani), ulje, sol i papar, Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša. ; Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i pancetu, te sve zajedno pirjamo. ; Zatim dodamo narezane kuhane fileke, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo. ; Zatim dodamo na kockice izrezan krumpir, podlijemo vodom i kuhamo dok fileki ne omekšaju. ; Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- fileki, 1 kg kuhani
- pancete, 200 g
- luk, 200 g
- korjenasto povrće, 200 g (mrkva, peršin, celer)
- paprika, 50 g svježe
- krumpir, 200 g
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- glatko brašno, 2 žlice
- češnjak, 3 režnja
- limun, 1/2 cijeđeni sok
- peršin, 1 žlica sjeckani
- parmezan ribani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša.
- Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i pancetu, te sve zajedno pirjamo.
- Zatim dodamo narezane kuhane fileke, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo.
- Zatim dodamo na kockice izrezan krumpir, podlijemo vodom i kuhamo dok fileki ne omekšaju.
- Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |