- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Špinat knedli
Saznajte kako pripremiti špinat knedle u našem video receptu.
Špinat knedle su jedna od varijacija klasičnog recepta za knedle od žemljica. Atraktivne su zelene boje, a okus špinata je u njima sasvim dovoljno izražen. Idealni su prilog raznim jelima od divljači, no uz ovako fini umak od rajčice, čine jedno fino i izdašno glavno jelo.
Špinat knedli - Saznajte kako pripremiti špinat knedle u našem video receptu. - žemlja ((starih dva dana)), špinat (smrznutog), jaje, mlijeko, maslac, ljutika (ili luka), češnjak, parmezan, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od rajčice), Smrznuti špinat izvadimo iz pakiranja i ostavimo u cjedilu, na sobnoj temperaturi, da omekša. ; Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i pržimo na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđeni i omekšali špinat, malo popaprimo, pirjamo 3-4 minute, maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Ohlađeni špinat premjestimo na namočene žemlje, izmiješamo sastojke, te rukama, nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavljamo ih u vreli povrtni temeljac i kuhamo na laganoj vatri, 15-ak minuta. ; Gotove knedle ocijedimo, složimo u zdjelu za posluživanje i posipamo grubo naribanim parmezanom. ; Špinat knedle možemo poslužiti uz umak od rajčice ili samo preliti vrelim maslacem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- žemlja, 400 g (starih dva dana)
- špinat, 200 g smrznutog
- jaja, 3
- mlijeko, 100 ml
- maslac, 20 g
- ljutika, 2 glavice ili luka
- češnjak, 1 češanj
- parmezan, 100 g
- povrtna kocka, 1
- krušne mrvice
- sol i papar
- prilog umak od rajčice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Smrznuti špinat izvadimo iz pakiranja i ostavimo u cjedilu, na sobnoj temperaturi, da omekša.
- Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo.
- U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče.
- U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i pržimo na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđeni i omekšali špinat, malo popaprimo, pirjamo 3-4 minute, maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi.
- Ohlađeni špinat premjestimo na namočene žemlje, izmiješamo sastojke, te rukama, nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
- Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavljamo ih u vreli povrtni temeljac i kuhamo na laganoj vatri, 15-ak minuta.
- Gotove knedle ocijedimo, složimo u zdjelu za posluživanje i posipamo grubo naribanim parmezanom.
- Špinat knedle možemo poslužiti uz umak od rajčice ili samo preliti vrelim maslacem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |