- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
;  – Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špinat s jajima i bešamel umakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. – špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Špinat s jajima i bešamel umakom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom.    
         
     
                
        
            
        Kreativna kombinacija špinata, jaja, parmezana i bešamel umaka pravi je izazov za gurmane. Ukoliko se smatrate gurmanom, ne propustite naučiti, a potom i pripremiti ovo jelo.
Špinat s jajima i bešamel umakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špinat s jajima i bešamel umakom. - špinat (svježeg), bešamel umak, jaje, parmezan, maslac, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. ; U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. ; Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo, a parmezan naribamo. 
- U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta. 
- Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i paprom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 56Rating: 4.7
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:40minuta |  |