Srdele iz pećnice

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice.

Srdela je neokrunjena kraljica svih riba. Prepuna je zdravih sastojaka, brzo se priprema, a uz to je i jeftina. Zato ne bacajte srdele samo mačkama: ostavite nešto i za svoj trbuščić! Uz ovaj recept iz pećnice, lako ćete proširiti svoj repertoar recepata sa srdelama.

Srdele iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice. - riba srdela, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sok od limuna, origano (sušenog), sol i papar, Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo. ; Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo.
  2. Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu.
  3. Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba.
  4. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 64
Rating: 4.19
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: