- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice.
Srdela je neokrunjena kraljica svih riba. Prepuna je zdravih sastojaka, brzo se priprema, a uz to je i jeftina. Zato ne bacajte srdele samo mačkama: ostavite nešto i za svoj trbuščić! Uz ovaj recept iz pećnice, lako ćete proširiti svoj repertoar recepata sa srdelama.
Srdele iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice. - riba srdela, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sok od limuna, origano (sušenog), sol i papar, Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo. ; Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 1 kg
- češnjak, 5 češnjeva
- peršin, 1 svežanj
- maslinovo ulje, 4 žlice
- sok od limuna, 5 žlica
- origano, 1 žličica sušenog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo.
- Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu.
- Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |