- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice. – srdele, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sok od limuna, origano (sušenog), sol i papar, Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo. ; Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.; – Srdela je neokrunjena kraljica svih riba. Prepuna je zdravih sastojaka, brzo se priprema, a uz to je i jeftina. Zato ne bacajte srdele samo mačkama: ostavite nešto i za svoj trbuščić! Uz ovaj recept iz pećnice, lako ćete proširiti svoj repertoar recepata sa srdelama.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Srdele iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice. – riba srdela, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sok od limuna, origano (sušenog), sol i papar, Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo. ; Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.; -</div>
Srdele iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice.
Srdela je neokrunjena kraljica svih riba. Prepuna je zdravih sastojaka, brzo se priprema, a uz to je i jeftina. Zato ne bacajte srdele samo mačkama: ostavite nešto i za svoj trbuščić! Uz ovaj recept iz pećnice, lako ćete proširiti svoj repertoar recepata sa srdelama.
Srdele iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele iz pećnice. - riba srdela, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sok od limuna, origano (sušenog), sol i papar, Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo. ; Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.; -
Upute po koracima:
- Srdele očistimo, maknemo im glave i utrobu, dobro ih operemo hladnom vodom i ocijedimo.
- Zatim ih iznutra lagano nasolimo te slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu.
- Češnjak očistimo i narežemo na kriške. Peršinov list operemo, ocijedimo i nasjeckamo i polovicu u zdjelici pomiješamo sa češnjakom. Dodamo maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar, pa sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko riba.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 20-30 minuta odnosno dok meso ribe ne omekša.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 33
Rating: 4.39
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
srdele u pećnici, srdele iz pecnice, srdele recepti, srdele, srdela, srdela u pećnici, srdela iz pećnice, srdela recepti, pečene srdele, pečena srdela u pećnici,
Jela koja su danas popularna:
Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Kukuruzni kruh s maslinama i tartufima
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 49
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Gratinirani juneći odresci s tikvicama i mini rajčicama
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Salata od bijelog graha i fileta marinirane orade
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pureći svici s maslinama i kaparima
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s hummusom i mladim lukom na pikantan način
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Bundeva punjena mljevenim mesom
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
140 min
Almo Čatlak
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom
Votes: 50
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Juneća pisanica s mozzarellom i kaduljom
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Juneći odresci sa zapečenim šparogama i pestom genoveseom
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)