- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele na pari s maslinama, limunom i češnjakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na pari s maslinama, limunom i češnjakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 800 g
- svježi peršin, 1 vezica
- češnjak, 2 režanj
- vinski ocat, 1/2 dl
- crne masline, 50 g
- limunov sok, 1/2
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Srdele očistimo i filetiramo te izvadimo središnju kost. U jednu manju vatrostalnu posudu stavimo maslinovo ulje i slažemo filete srdele s kožom prema dolje. Srdele posipamo s malo svježeg peršina i pokapamo s malo vinskog octa, dodamo nekoliko listića češnjaka i slažemo drugi red dok ne potrošimo sastojke.
- Na vrh stavimo crne masline prerezane na pola i stavimo preko srdela. Preko svega dodamo kolut ili dva limuna, malo maslinovog ulja i talijanskih začina.
- Posudu prekrijemo aluminijskom folijom. U veću vatrostalnu posudu ulijemo vodu i zatim stavimo manju posudu sa srdelama. Jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 160°C, 45 minuta.
- Srdele poslužimo u tanjure i poslažemo sa svježe mljevenim paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |