- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Srdele na sicilijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na sicilijanski način.
Svako jelo s kraljicom riba, srdelom, je prava poslastica, pa tako i ovo. Očišćene srdele punjene ukusnim nadjevom, svakako je specijalitet koji ne smijete propustiti.
Srdele na sicilijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na sicilijanski način. - srdele, mini rajčica, panceta, masline (odkoštenih), peršin (sjeckanog), kapare, vlasac (sjeckani), krušne mrvice, ekstra djevičansko maslinovo ulje, papar, Prije svega pancetu nasjeckamo, a srdelama odstranimo ljuske i glavu, nožem otvorimo trbuh i izvadimo utrobu. Zatim ih rastvorimo i izvadimo kralježnicu. ; U sjekač stavimo masline, kapare, vlasac, pancetu, peršin, žlicu krušnih mrvica, ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, začinimo paprom i dobro usitnimo sastojke. ; Očišćene srdele nadjenemo pripremljenom smjesom, preklopimo ih i stavimo u vatrostalnu posudu, namašćenu maslinovim uljem. ; Zatim dodamo mini rajčice, posipamo krušnim mrvicama, prelijemo s malo maslinovog ulja, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Srdele su gotove i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 600 g
- mini rajčica, 12
- pancete, 40 g
- masline, 5-6 crnih odkoštenih
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- kapare, 1 žlica
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- krušne mrvice, 30 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pancetu nasjeckamo, a srdelama odstranimo ljuske i glavu, nožem otvorimo trbuh i izvadimo utrobu. Zatim ih rastvorimo i izvadimo kralježnicu.
- U sjekač stavimo masline, kapare, vlasac, pancetu, peršin, žlicu krušnih mrvica, ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, začinimo paprom i dobro usitnimo sastojke.
- Očišćene srdele nadjenemo pripremljenom smjesom, preklopimo ih i stavimo u vatrostalnu posudu, namašćenu maslinovim uljem.
- Zatim dodamo mini rajčice, posipamo krušnim mrvicama, prelijemo s malo maslinovog ulja, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
- Srdele su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |