- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele nadjevene blitvom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele nadjevene blitvom. – srdele (očišćenih), blitva (mlade), bosiljak (svježeg), jaje, krušne mrvice, parmezan (naribanog), pinjoli, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Očišćenim srdelama izvadimo središnju kost, a rep ostavimo, blitvu očistimo, operemo i ocijedimo i umutimo jaja. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo blitvu i pirjamo ju dok ne omekša. ; Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i ostavimo da se blitva malo ohladi. ; Zatim ju premjestimo na radnu ploču, dodamo listove bosiljka i sastojke nasjeckamo. ; Nasjeckanu blitvu i bosiljak premjestimo u zdjelu, dodamo umućena jaja, naribani sir parmezan, pinjole, krušne mrvice, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Polovicu srdela, okrenutih kožom prema dolje, stavimo na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i nadjenemo smjesom od blitve. ; Potom nadjevene srdele prekrijemo preostalim srdelama, okrenutim kožom prema gore, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti riba bogata omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, tune, skuše i srdele sa zdravim i ukusnim nadjevom od špinata.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Srdele nadjevene blitvom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele nadjevene blitvom. – srdele (očišćenih), blitva (mlade), bosiljak (svježeg), jaje, krušne mrvice, parmezan (naribanog), pinjoli, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Očišćenim srdelama izvadimo središnju kost, a rep ostavimo, blitvu očistimo, operemo i ocijedimo i umutimo jaja. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo blitvu i pirjamo ju dok ne omekša. ; Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i ostavimo da se blitva malo ohladi. ; Zatim ju premjestimo na radnu ploču, dodamo listove bosiljka i sastojke nasjeckamo. ; Nasjeckanu blitvu i bosiljak premjestimo u zdjelu, dodamo umućena jaja, naribani sir parmezan, pinjole, krušne mrvice, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Polovicu srdela, okrenutih kožom prema dolje, stavimo na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i nadjenemo smjesom od blitve. ; Potom nadjevene srdele prekrijemo preostalim srdelama, okrenutim kožom prema gore, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Srdele nadjevene blitvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele nadjevene blitvom.
Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti riba bogata omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, tune, skuše i srdele sa zdravim i ukusnim nadjevom od špinata.
Srdele nadjevene blitvom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele nadjevene blitvom. - srdele (očišćenih), blitva (mlade), bosiljak (svježeg), jaje, krušne mrvice, parmezan (naribanog), pinjoli, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Očišćenim srdelama izvadimo središnju kost, a rep ostavimo, blitvu očistimo, operemo i ocijedimo i umutimo jaja. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo blitvu i pirjamo ju dok ne omekša. ; Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i ostavimo da se blitva malo ohladi. ; Zatim ju premjestimo na radnu ploču, dodamo listove bosiljka i sastojke nasjeckamo. ; Nasjeckanu blitvu i bosiljak premjestimo u zdjelu, dodamo umućena jaja, naribani sir parmezan, pinjole, krušne mrvice, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Polovicu srdela, okrenutih kožom prema dolje, stavimo na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i nadjenemo smjesom od blitve. ; Potom nadjevene srdele prekrijemo preostalim srdelama, okrenutim kožom prema gore, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Očišćenim srdelama izvadimo središnju kost, a rep ostavimo, blitvu očistimo, operemo i ocijedimo i umutimo jaja.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo blitvu i pirjamo ju dok ne omekša.
- Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre i ostavimo da se blitva malo ohladi.
- Zatim ju premjestimo na radnu ploču, dodamo listove bosiljka i sastojke nasjeckamo.
- Nasjeckanu blitvu i bosiljak premjestimo u zdjelu, dodamo umućena jaja, naribani sir parmezan, pinjole, krušne mrvice, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
- Polovicu srdela, okrenutih kožom prema dolje, stavimo na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i nadjenemo smjesom od blitve.
- Potom nadjevene srdele prekrijemo preostalim srdelama, okrenutim kožom prema gore, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|