- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele s mini rajčicama, pancetom, maslinama i kaparima
U našem video receptu saznajte kako srdele s mini rajčicama, pancetom, maslinama i kaparima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 600 g
- mini rajčica, 12 komada
- pancete, 40 g
- crne masline, 5-6 komada otkoštene
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- kapare, 1 žlica
- krušne mrvice, 30 g
- talijanska mješavina začina
- sol
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni svježu srdelu filetiramo. Zatim pripremimo nadjev. Masline i kapare nasjeckamo i stavimo u zdjelu, pancetu narežemo na male komadiće i dodamo u zdjelicu, dodamo svježe sjeckani peršin, malo talijanske mješavine začina, žličicu krušnih mrvica, ekstra djevičansko maslinovo ulje i sastojke izmiješamo.
- Filete srdela nadijevamo nadjevom. Mini rajčice operemo i prerežemo po pola i slažemo pod nu vatrostalne posude sa prerezanom stranom prema dolje. Malo posolimo i popaprimo. I preko rajčica slažemo nadjevene srdele i posipamo krušnim mrvicama. Preko srdela prelijemo još malo maslinovog ulja i stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20 –tak minuta.
- Gotovo jelo poslužimo toplo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |