Srdele u marinadi s pečenom paprikom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele u marinadi s pečenom paprikom. – srdele (svježih, očišćenih), glatko brašno, luk, pečene paprike (iz staklenke), češnjak, vinski ocat, ružmarin, lovorov list, papar (crnog, u zrnu), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Češnjak narežemo na listiće, papriku na trakice, a luk na kolutove. ; Srdele osušimo kuhinjskim papirom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu, na vruće ulje. Nakon 2 minute ih okrenemo i pržimo još toliko.; Zatim srdele premjestimo u posudu za posluživanje i posolimo ih, a u tavu na masnoću od prženja dodamo kolutove luka, grančicu ružmarina i lovorov list te pržimo dok luk ne počne mekšati. ; Potom dodamo papar u zrnu, listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo vinski ocat i pričekamo da tekućina napola ispari. ; Nakon 2-3 minute dodamo narezanu pečenu papriku, tavu maknemo s vatre, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Limun narežemo na tanke kolutove i složimo ih preko srdela, prženi luk i papriku rasporedimo preko njih, prelijemo umakom od prženja, posudu stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade i poslužimo.
; – Srdele su morske ribe koje pripadaju obitelji haringi. Mogu narasti od 13-16 cm, a i ne moraju, ali mogu se i marinirati. Ako vas zanima kako, pogledajte video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Srdele u marinadi s pečenom paprikom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele u marinadi s pečenom paprikom. – srdele (svježih, očišćenih), glatko brašno, luk, pečene paprike (iz staklenke), češnjak, vinski ocat, ružmarin, lovorov list, papar (crnog, u zrnu), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Češnjak narežemo na listiće, papriku na trakice, a luk na kolutove. ; Srdele osušimo kuhinjskim papirom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu, na vruće ulje. Nakon 2 minute ih okrenemo i pržimo još toliko.; Zatim srdele premjestimo u posudu za posluživanje i posolimo ih, a u tavu na masnoću od prženja dodamo kolutove luka, grančicu ružmarina i lovorov list te pržimo dok luk ne počne mekšati. ; Potom dodamo papar u zrnu, listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo vinski ocat i pričekamo da tekućina napola ispari. ; Nakon 2-3 minute dodamo narezanu pečenu papriku, tavu maknemo s vatre, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Limun narežemo na tanke kolutove i složimo ih preko srdela, prženi luk i papriku rasporedimo preko njih, prelijemo umakom od prženja, posudu stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade i poslužimo.
; -</div>
Srdele u marinadi s pečenom paprikom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele u marinadi s pečenom paprikom.
Srdele su morske ribe koje pripadaju obitelji haringi. Mogu narasti od 13-16 cm, a i ne moraju, ali mogu se i marinirati. Ako vas zanima kako, pogledajte video.
Srdele u marinadi s pečenom paprikom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele u marinadi s pečenom paprikom. - srdele (svježih, očišćenih), glatko brašno, luk, pečene paprike (iz staklenke), češnjak, vinski ocat, ružmarin, lovorov list, papar (crnog, u zrnu), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Češnjak narežemo na listiće, papriku na trakice, a luk na kolutove. ; Srdele osušimo kuhinjskim papirom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu, na vruće ulje. Nakon 2 minute ih okrenemo i pržimo još toliko.; Zatim srdele premjestimo u posudu za posluživanje i posolimo ih, a u tavu na masnoću od prženja dodamo kolutove luka, grančicu ružmarina i lovorov list te pržimo dok luk ne počne mekšati. ; Potom dodamo papar u zrnu, listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo vinski ocat i pričekamo da tekućina napola ispari. ; Nakon 2-3 minute dodamo narezanu pečenu papriku, tavu maknemo s vatre, posolimo i izmiješamo sastojke. ; Limun narežemo na tanke kolutove i složimo ih preko srdela, prženi luk i papriku rasporedimo preko njih, prelijemo umakom od prženja, posudu stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade i poslužimo.
; -
Češnjak narežemo na listiće, papriku na trakice, a luk na kolutove.
Srdele osušimo kuhinjskim papirom, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu, na vruće ulje. Nakon 2 minute ih okrenemo i pržimo još toliko.
Zatim srdele premjestimo u posudu za posluživanje i posolimo ih, a u tavu na masnoću od prženja dodamo kolutove luka, grančicu ružmarina i lovorov list te pržimo dok luk ne počne mekšati.
Potom dodamo papar u zrnu, listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo vinski ocat i pričekamo da tekućina napola ispari.
Nakon 2-3 minute dodamo narezanu pečenu papriku, tavu maknemo s vatre, posolimo i izmiješamo sastojke.
Limun narežemo na tanke kolutove i složimo ih preko srdela, prženi luk i papriku rasporedimo preko njih, prelijemo umakom od prženja, posudu stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade i poslužimo.