- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Steak na način "teriyaki"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti steak na način "teriyaki".
Naziv "teriyaki" dolazi iz japanskog jezika, a u slobodnom prijevodu znači "sjajno prženo" - namirnice pržene u takvom umaku dobivaju karakterističan sjaj zbog njegove relativno velike koncentracije šećera. Teriyaki umak lako ćete pripremiti po našem receptu, a za bržu pripremu jela, slobodno se poslužite gotovim, kupovnim umakom.
Steak na način "teriyaki" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti steak na način "teriyaki". - goveđi odrezak, umak od soje, mirin, smeđi šećer, ulje, U zdjelu ulijemo sojin umak, mirin, dodamo smeđi šećer i izmiješamo. ; Meso narežemo na trakice, dodamo u marinadu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). ; Marinirano meso ocijedimo i u tavi, na vrućem ulju, ispržimo sa svih strana. ; Gotovo meso izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo marinadu i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gust umak.; Zatim meso vratimo u tavu, promiješamo i poslužimo s kuhanom rižom ili kuhanim povrćem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- goveđi odrezak, 800 g
- sojin umak, 200 ml
- mirin, 200 ml
- smeđi šećer, 4 žlice
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo sojin umak, mirin, dodamo smeđi šećer i izmiješamo.
- Meso narežemo na trakice, dodamo u marinadu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).
- Marinirano meso ocijedimo i u tavi, na vrućem ulju, ispržimo sa svih strana.
- Gotovo meso izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo marinadu i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gust umak.
- Zatim meso vratimo u tavu, promiješamo i poslužimo s kuhanom rižom ili kuhanim povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |