Stifado – gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti stifado – gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način. – juneća lopatica, ljutika, pasirana rajčica, koncentrat rajčice, sir feta, češnjak, lovorov list, klinčić, cimet, origano (sušeni), crno vino, vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ljutiku očistimo, režnjeve češnjaka nagnječimo, a mesu odstranimo kožice i žilice i narežemo ga na duguljaste komade. ; Zatim meso premjestimo u prikladnu posudu, dodamo cimet, klinčiće, listove lovora, režnjeve češnjaka, posipamo sušenim origanom, prelijemo vinskim octom i vinom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira nekoliko sati. ; Marinirano meso, koricu cimeta, listove lovora i češnjak izvadimo iz marinade, a marinadu prelijemo u vrč. ; U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ljutiku i pržimo ju na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4 minute ljutiku izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana 10-ak minuta. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, lovor, češnjak i cimet, ulijemo pasiranu rajčicu i marinadu, začinimo solju i paprom, vratimo ljutiku, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom. ; Nakon 1 h i 40 min, jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, preko njega naribamo sir fetu i poslužimo.
; – Stifada na grčkom znači varivo ili gulaš i tradicionalno je grčko jelo, izuzetno aromatično i morate ga probati, a kako se priprema, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Stifado – gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti stifado – gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način. – juneća lopatica, ljutika, pasirana rajčica, koncentrat rajčice, sir feta, češnjak, lovorov list, klinčić, cimet, origano (sušeni), crno vino, vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ljutiku očistimo, režnjeve češnjaka nagnječimo, a mesu odstranimo kožice i žilice i narežemo ga na duguljaste komade. ; Zatim meso premjestimo u prikladnu posudu, dodamo cimet, klinčiće, listove lovora, režnjeve češnjaka, posipamo sušenim origanom, prelijemo vinskim octom i vinom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira nekoliko sati. ; Marinirano meso, koricu cimeta, listove lovora i češnjak izvadimo iz marinade, a marinadu prelijemo u vrč. ; U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ljutiku i pržimo ju na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4 minute ljutiku izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana 10-ak minuta. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, lovor, češnjak i cimet, ulijemo pasiranu rajčicu i marinadu, začinimo solju i paprom, vratimo ljutiku, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom. ; Nakon 1 h i 40 min, jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, preko njega naribamo sir fetu i poslužimo.
; -</div>
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način.
Stifada na grčkom znači varivo ili gulaš i tradicionalno je grčko jelo, izuzetno aromatično i morate ga probati, a kako se priprema, pogledajte u priloženom videu.
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način. - juneća lopatica, ljutika, pasirana rajčica, koncentrat rajčice, sir feta, češnjak, lovorov list, klinčić, cimet, origano (sušeni), crno vino, vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ljutiku očistimo, režnjeve češnjaka nagnječimo, a mesu odstranimo kožice i žilice i narežemo ga na duguljaste komade. ; Zatim meso premjestimo u prikladnu posudu, dodamo cimet, klinčiće, listove lovora, režnjeve češnjaka, posipamo sušenim origanom, prelijemo vinskim octom i vinom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira nekoliko sati. ; Marinirano meso, koricu cimeta, listove lovora i češnjak izvadimo iz marinade, a marinadu prelijemo u vrč. ; U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ljutiku i pržimo ju na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4 minute ljutiku izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana 10-ak minuta. ; Potom dodamo koncentrat rajčice, lovor, češnjak i cimet, ulijemo pasiranu rajčicu i marinadu, začinimo solju i paprom, vratimo ljutiku, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom. ; Nakon 1 h i 40 min, jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, preko njega naribamo sir fetu i poslužimo.
; -
Ljutiku očistimo, režnjeve češnjaka nagnječimo, a mesu odstranimo kožice i žilice i narežemo ga na duguljaste komade.
Zatim meso premjestimo u prikladnu posudu, dodamo cimet, klinčiće, listove lovora, režnjeve češnjaka, posipamo sušenim origanom, prelijemo vinskim octom i vinom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira nekoliko sati.
Marinirano meso, koricu cimeta, listove lovora i češnjak izvadimo iz marinade, a marinadu prelijemo u vrč.
U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ljutiku i pržimo ju na srednje jakoj vatri.
Nakon 4 minute ljutiku izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana 10-ak minuta.
Potom dodamo koncentrat rajčice, lovor, češnjak i cimet, ulijemo pasiranu rajčicu i marinadu, začinimo solju i paprom, vratimo ljutiku, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući vodom.
Nakon 1 h i 40 min, jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, preko njega naribamo sir fetu i poslužimo.