Štrudla od jabuka – Saznajte kako pripremiti štrudlu od jabuka u našem video receptu. – jabuke, orasi, grožđice, brašno, jaje, žumanjak, ulje, krušne mrvice, cimet (u prahu), šećer, vanilin šećer, maslac, mlijeko, sol, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; Tako odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu ako je potrebno odrežemo debele krajeve (rubove). ; Jabuke operemo, ogulimo, okoštamo i nasiječemo na osmine. ; Rastopljenim maslacem poškropimo razvučeno tijesto i posipamo ga krušnim mrvicama. ; Kriške jabuka posložimo i jedan red po tijestu ispred nas otprilike 10 cm od rubova. ; Redom posipavamo kriške jabuka sa šećerom, vanilin šećerom, grožđicama, nasjeckanim orasima i cimetom u prahu. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta. ; – Biblija kaže da je Bog stvorio jabuku tri dana prije čovjeka, stari su je Grci pripitomili, a u Rimskom je carstvu bilo poznato 36 vrsta jabuka. Za ovu štrudlu odaberite neke malo tvrđe i kiselije.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Štrudla od jabuka – Saznajte kako pripremiti štrudlu od jabuka u našem video receptu. – jabuke, orasi, grožðice, brašno, jaje, žumanjak, ulje, krušne mrvice, cimet (u prahu), šećer, vanilin šećer, maslac, mlijeko, sol, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; Tako odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu ako je potrebno odrežemo debele krajeve (rubove). ; Jabuke operemo, ogulimo, okoštamo i nasiječemo na osmine. ; Rastopljenim maslacem poškropimo razvučeno tijesto i posipamo ga krušnim mrvicama. ; Kriške jabuka posložimo i jedan red po tijestu ispred nas otprilike 10 cm od rubova. ; Redom posipavamo kriške jabuka sa šećerom, vanilin šećerom, grožđicama, nasjeckanim orasima i cimetom u prahu. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta. ; -</div>
Štrudla od jabuka
Saznajte kako pripremiti štrudlu od jabuka u našem video receptu.
Biblija kaže da je Bog stvorio jabuku tri dana prije čovjeka, stari su je Grci pripitomili, a u Rimskom je carstvu bilo poznato 36 vrsta jabuka. Za ovu štrudlu odaberite neke malo tvrđe i kiselije.
Štrudla od jabuka - Saznajte kako pripremiti štrudlu od jabuka u našem video receptu. - jabuke, orasi, grožðice, brašno, jaje, žumanjak, ulje, krušne mrvice, cimet (u prahu), šećer, vanilin šećer, maslac, mlijeko, sol, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; Tako odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu ako je potrebno odrežemo debele krajeve (rubove). ; Jabuke operemo, ogulimo, okoštamo i nasiječemo na osmine. ; Rastopljenim maslacem poškropimo razvučeno tijesto i posipamo ga krušnim mrvicama. ; Kriške jabuka posložimo i jedan red po tijestu ispred nas otprilike 10 cm od rubova. ; Redom posipavamo kriške jabuka sa šećerom, vanilin šećerom, grožđicama, nasjeckanim orasima i cimetom u prahu. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta. ; -
Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
Tako odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu ako je potrebno odrežemo debele krajeve (rubove).
Jabuke operemo, ogulimo, okoštamo i nasiječemo na osmine.
Rastopljenim maslacem poškropimo razvučeno tijesto i posipamo ga krušnim mrvicama.
Kriške jabuka posložimo i jedan red po tijestu ispred nas otprilike 10 cm od rubova.
Redom posipavamo kriške jabuka sa šećerom, vanilin šećerom, grožđicama, nasjeckanim orasima i cimetom u prahu.
Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.