- Tomislav Špiček
- 75 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Štrudla od šampinjona i pancete u umaku od vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od šampinjona i pancete u umaku od vrganja.
Slana štrudla za ljubitelje gljiva, te za sve one koji su spremni probati nešto novo. Fini nadjev od šampinjona u hrskavoj korici s umakom od vrganja i pancete. Dvije gljive su pametnije od jedne! Okus ovog jela jednostavno je fenomenalan. Obavezno ga probajte, nećete zažaliti!
Štrudla od šampinjona i pancete u umaku od vrganja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od šampinjona i pancete u umaku od vrganja. - šampinjoni, vrganji (sušenih), panceta, kore za savijače, luk, peršin, dvopek, maslac, vrhnje za kuhanje, jaje, žumanjak, mlijeko, krušne mrvice, ulje, sol, papar, Vrganje stavimo u vodu da se namoče. ; Zagrijemo tavu, očistimo šampinjone, na vruću tavu stavljamo maslac i jedan dio sitno sjeckanog luka te malo posolimo. ; Dok se luk pirja režemo na kriške šampinjone. Dvopek usitnimo i stavimo na stranu. ; Kad je luk porumenio dodamo šampinjone, začinimo ih sa malo papra, svježeg peršina i pustimo da omekšaju. ; Kore za štrudlu položimo na dasku (jednu po jednu) i svaku tanko premažemo sa smjesom jaja, mlijeka i malo vode te dodamo malo ulja. ; Na poslagane kore razmažemo smjesu od šampinjona (ne do ruba). Kore sada zamotamo i podvijemo krajeve. ; Posudu za pečenje namažemo uljem i u nju položimo štrudlu. Pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva. ; Na novu tavu stavimo malo maslaca i pustimo da se ugrije. ; Dodamo sitno sjeckanu pancetu sitno sjeckani crveni luk i malo posolimo. ; Kada luk opusti ocijedimo i dodamo vrganje i još kratko pirjamo. ; Zalijemo sa vrhnjem za kuhanje, dodamo još malo svježe kosanog peršina, papra i pustimo da provrije. ; Štrudlu vadimo iz pećnice i pustimo da odstoji 10-tak minuta. Poslužujemo toplo uz umak od vrganja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 750 g
- vrganji, 30 g sušenih
- pancete, 50 g
- kore za savijače, 3
- luk, 1 glavica
- peršin, 1 svežanj
- dvopek, 4
- maslac, 50 g
- vrhnje za kuhanje, 1 dl
- jaje, 1
- žumanjak, 1
- mlijeko, 3
- krušne mrvice
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vrganje stavimo u vodu da se namoče.
- Zagrijemo tavu, očistimo šampinjone, na vruću tavu stavljamo maslac i jedan dio sitno sjeckanog luka te malo posolimo.
- Dok se luk pirja režemo na kriške šampinjone. Dvopek usitnimo i stavimo na stranu.
- Kad je luk porumenio dodamo šampinjone, začinimo ih sa malo papra, svježeg peršina i pustimo da omekšaju.
- Kore za štrudlu položimo na dasku (jednu po jednu) i svaku tanko premažemo sa smjesom jaja, mlijeka i malo vode te dodamo malo ulja.
- Na poslagane kore razmažemo smjesu od šampinjona (ne do ruba). Kore sada zamotamo i podvijemo krajeve.
- Posudu za pečenje namažemo uljem i u nju položimo štrudlu. Pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva.
- Na novu tavu stavimo malo maslaca i pustimo da se ugrije.
- Dodamo sitno sjeckanu pancetu sitno sjeckani crveni luk i malo posolimo.
- Kada luk opusti ocijedimo i dodamo vrganje i još kratko pirjamo.
- Zalijemo sa vrhnjem za kuhanje, dodamo još malo svježe kosanog peršina, papra i pustimo da provrije.
- Štrudlu vadimo iz pećnice i pustimo da odstoji 10-tak minuta. Poslužujemo toplo uz umak od vrganja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |