- Ivana Vukmanić
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Štrudla od špinata i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od špinata i poriluka. – špinat, poriluk, brašno, jaje, slanina, kravlji sir, ulje, sol i papar, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.; Za to vrijeme u tavici prepržimo slaninu do zlatno žute boje, dodamo narezani poriluk, začinimo solju i paprom, kratko pirjamo pa maknemo sa vatre da se malo ohladi.; Očišćeni špinat blanširamo (na kratko prokuhamo, samo da opusti), procijedimo i ohladimo hladnom vodom da zadrži svoju boju i čvrstoću. ; Svježi sir umutimo sa jajima i pomiješamo sa ohlađenim porilukom. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove). ; Ocijeđene listove špinata posložimo po tijestu (ne do ruba) i po njemu posložimo nadjev od poriluka, sira i jaja. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.; – Ova slana savijača iznenadit će vas svojom hrskavošću i punoćom okusa. Slanina daje intenzitet špinatu, svježem siru i poriluku. Još i "šnitica" ili dvije pršuta i eto sjajne večere.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Štrudla od špinata i poriluka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od špinata i poriluka. – špinat, poriluk, brašno, jaje, slanina, kravlji sir, ulje, sol i papar, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.; Za to vrijeme u tavici prepržimo slaninu do zlatno žute boje, dodamo narezani poriluk, začinimo solju i paprom, kratko pirjamo pa maknemo sa vatre da se malo ohladi.; Očišćeni špinat blanširamo (na kratko prokuhamo, samo da opusti), procijedimo i ohladimo hladnom vodom da zadrži svoju boju i čvrstoću. ; Svježi sir umutimo sa jajima i pomiješamo sa ohlađenim porilukom. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove). ; Ocijeđene listove špinata posložimo po tijestu (ne do ruba) i po njemu posložimo nadjev od poriluka, sira i jaja. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.; -</div>
Štrudla od špinata i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od špinata i poriluka.
Ova slana savijača iznenadit će vas svojom hrskavošću i punoćom okusa. Slanina daje intenzitet špinatu, svježem siru i poriluku. Još i "šnitica" ili dvije pršuta i eto sjajne večere.
Štrudla od špinata i poriluka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrudlu od špinata i poriluka. - špinat, poriluk, brašno, jaje, slanina, kravlji sir, ulje, sol i papar, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.; Za to vrijeme u tavici prepržimo slaninu do zlatno žute boje, dodamo narezani poriluk, začinimo solju i paprom, kratko pirjamo pa maknemo sa vatre da se malo ohladi.; Očišćeni špinat blanširamo (na kratko prokuhamo, samo da opusti), procijedimo i ohladimo hladnom vodom da zadrži svoju boju i čvrstoću. ; Svježi sir umutimo sa jajima i pomiješamo sa ohlađenim porilukom. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove). ; Ocijeđene listove špinata posložimo po tijestu (ne do ruba) i po njemu posložimo nadjev od poriluka, sira i jaja. ; Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.; -
Upute po koracima:
- Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
- Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
- Za to vrijeme u tavici prepržimo slaninu do zlatno žute boje, dodamo narezani poriluk, začinimo solju i paprom, kratko pirjamo pa maknemo sa vatre da se malo ohladi.
- Očišćeni špinat blanširamo (na kratko prokuhamo, samo da opusti), procijedimo i ohladimo hladnom vodom da zadrži svoju boju i čvrstoću.
- Svježi sir umutimo sa jajima i pomiješamo sa ohlađenim porilukom.
- Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu i razvlačimo ga iz sredine prema van u svim smjerovima. Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove).
- Ocijeđene listove špinata posložimo po tijestu (ne do ruba) i po njemu posložimo nadjev od poriluka, sira i jaja.
- Zamotamo štrudlu, položimo je u namašćenu vatrostalnu posudu i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 180°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 23
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:120minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
jela od špinata i poriluka,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Široki rezanci s bukovačama i suhim mesom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fusili na rimski način
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)