- Ivana Vukmanić
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Štrukli s plodovima mora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrukle s plodovima mora.
Štrukli s plodovima mora dokaz su dobre suradnje među hrvatskim regijama. Zagorski štrukli i plodovi mora - to je kao dobra suradnja igrača različitih hrvatskih klubova, kada dođu na prvenstvo i svi zajedno pod hrvatskom zastavom osvjetlaju nam obraz.
Štrukli s plodovima mora - U našem video receptu saznajte kako pripremiti štrukle s plodovima mora. - plodovi mora, brašno, jaje, kravlji sir, slatko vrhnje, kiselo vrhnje, češnjak, peršin (sjeckanog), mediteranske trave, ulje (biljno), maslinovo ulje, sol i papar, Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto. ; Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta. ; Na maslinovom ulju zarumenimo sitno kosani češnjak. K tomu dodajemo očišćene plodove mora, mediteranske trave, peršin, te začinimo solju i paprom. ; Stavimo na stranu da se malo ohladi. U ohlađenu smjesu dodamo izmiješan svježi sir i jaja. ; U loncu za kuhanje na malo ulja prepržimo 1 žlicu brašna do zlatno žute boje, dodamo 1,5 litre vode, umiješamo slatko i kiselo vrhnje i posolimo. ; Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu, te ga razvlačimo iz sredine prema van u svim smjerovima. ; Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši. ; Tijesto nadijevamo hrpicama plodova mora u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm. ; Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura. ; Tako dobivene punjene štrukle stavljamo kuhati u vrelu vodu oko 20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- plodovi mora, 500 g
- brašno, 350 g
- jaja, 3
- kravlji sir, 150 g
- slatko vrhnje, 200 ml
- kiselo vrhnje, 100 ml
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckanog
- mediteranske trave, 1 žlica
- ulje biljno
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sve sastojke za tijesto pomiješamo i umijesimo vučeno tijesto.
- Gotovo tijesto položimo na brašnom posipani tanjur i premažemo tankim slojem ulja da se za vrijeme stajanja (odmaranja) ne suši. Pustimo ga da odleži 30 minuta.
- Na maslinovom ulju zarumenimo sitno kosani češnjak. K tomu dodajemo očišćene plodove mora, mediteranske trave, peršin, te začinimo solju i paprom.
- Stavimo na stranu da se malo ohladi. U ohlađenu smjesu dodamo izmiješan svježi sir i jaja.
- U loncu za kuhanje na malo ulja prepržimo 1 žlicu brašna do zlatno žute boje, dodamo 1,5 litre vode, umiješamo slatko i kiselo vrhnje i posolimo.
- Odležano tijesto prebacimo na brašnom posipani stolnjak ili veću kuhinjsku krpu, te ga razvlačimo iz sredine prema van u svim smjerovima.
- Razvučenom tijestu odrežemo debele krajeve (rubove) i pustimo ga da se malo posuši.
- Tijesto nadijevamo hrpicama plodova mora u prvom redu ispred nas, s lijeva na desno, u razmaku od 10 cm.
- Uz pomoć stolnjaka (dižući ga od sebe, prema gore) zamotamo tijesto. Rubom dlana utiskujemo tijesto između nadjevenih dijelova i režemo ga (odvajamo) rubom tanjura.
- Tako dobivene punjene štrukle stavljamo kuhati u vrelu vodu oko 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |