- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Štuka s rezancima u umaku od rajčica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti štuku s rezancima u umaku od rajčica. – riba štuka, široki rezanci, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, lovorov list, peršin (sjeckani), ulje, sol, Luk nasjeckamo, a ribu očistimo i narežemo na odreske debljine 3-4 centimetra. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, dodamo protisnuti češnjak i pržimo 2-3 minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo 5-6 minuta dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo lovorov list, pelat rajčicu i malo ju izgnječimo te kuhamo dalje na srednje jakoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta dodamo odreske ribe, kuhamo ih 5 minuta, potom ih okrenemo, posolimo i kuhamo još toliko. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U zasebnoj ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo ocijeđenu tjesteninu, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu ribu s umakom i tjesteninu te poslužimo.
; – Štuka naraste do 150 cm, a čeljust joj je opremljena s oko 700 zuba. No ne bojte se jer smo ovu pripitomili i izdresirali da se okupa u finom umaku od rajčice i sama skače u vaša gladna usta.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Štuka s rezancima u umaku od rajčica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti štuku s rezancima u umaku od rajčica. – riba štuka, široki rezanci, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, lovorov list, peršin (sjeckani), ulje, sol, Luk nasjeckamo, a ribu očistimo i narežemo na odreske debljine 3-4 centimetra. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, dodamo protisnuti češnjak i pržimo 2-3 minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo 5-6 minuta dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo lovorov list, pelat rajčicu i malo ju izgnječimo te kuhamo dalje na srednje jakoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta dodamo odreske ribe, kuhamo ih 5 minuta, potom ih okrenemo, posolimo i kuhamo još toliko. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U zasebnoj ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo ocijeđenu tjesteninu, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu ribu s umakom i tjesteninu te poslužimo.
; -</div>
Štuka s rezancima u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti štuku s rezancima u umaku od rajčica.
Štuka naraste do 150 cm, a čeljust joj je opremljena s oko 700 zuba. No ne bojte se jer smo ovu pripitomili i izdresirali da se okupa u finom umaku od rajčice i sama skače u vaša gladna usta.
Štuka s rezancima u umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti štuku s rezancima u umaku od rajčica. - riba štuka, široki rezanci, luk, češnjak, bijelo vino (suhog), pelati rajčice, lovorov list, peršin (sjeckani), ulje, sol, Luk nasjeckamo, a ribu očistimo i narežemo na odreske debljine 3-4 centimetra. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, dodamo protisnuti češnjak i pržimo 2-3 minute. ; Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo 5-6 minuta dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo lovorov list, pelat rajčicu i malo ju izgnječimo te kuhamo dalje na srednje jakoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta dodamo odreske ribe, kuhamo ih 5 minuta, potom ih okrenemo, posolimo i kuhamo još toliko. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U zasebnoj ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo ocijeđenu tjesteninu, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu ribu s umakom i tjesteninu te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a ribu očistimo i narežemo na odreske debljine 3-4 centimetra.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, dodamo protisnuti češnjak i pržimo 2-3 minute.
- Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo 5-6 minuta dok vino napola ne ispari.
- Potom dodamo lovorov list, pelat rajčicu i malo ju izgnječimo te kuhamo dalje na srednje jakoj vatri.
- Nakon 7-8 minuta dodamo odreske ribe, kuhamo ih 5 minuta, potom ih okrenemo, posolimo i kuhamo još toliko.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- U zasebnoj ugrijanoj tavi rastopimo maslac, dodamo ocijeđenu tjesteninu, posipamo sjeckanim peršinom, promiješamo i maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo kuhanu ribu s umakom i tjesteninu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|