Šunka u kruhu s maslinama

 • 160 min
 • 8 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Šunka u kruhu s maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šunku u kruhu s maslinama.

Ne možemo zamisliti proslavu Uskrsa bez uživanja u tradicionalnom prigodnom jelu, šunki u kruhu. Ali ako kruhu dodamo i masline, užitku nema kraja.

Šunka u kruhu s maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šunku u kruhu s maslinama. - kuhana šunka (dimljene), brašno, suhi kvasac, šećer, sol, rakija, jaje, masline (crnih, iskoštenih), maslinovo ulje, U zdjelu prosijemo brašno, dodamo šećer, sol, suhi kvasac, četiri žumanjka, ulijemo 500 ml mlake vode, 100 ml maslinovog ulja, rakiju i izradimo jednolično tijesto. ; Nakon 10-ak minuta miješenja dodamo sjeckane masline i mijesimo još dvije minute. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 10-ak sati. ; Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, premijesimo i dlanovima raširimo na debljinu 1-2 cm. Zatim na tijesto stavimo šunku i omotamo ju tijestom. ; Omotanu šunku premjestimo (stranom na kojoj se tijesto spaja, prema dolje) na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, 45 minuta, kako bi se tijesto još malo diglo. Potom temperaturu povisimo na 175°C i pečemo 60 minuta. ; Gotovu šunku izvadimo iz pećnice, poprskamo vodom kako bi korica bila mekana, prekrijemo krpom i ostavimo da se potpuno ohladi. ; Šunku u kruhu narežemo na kriške i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu prosijemo brašno, dodamo šećer, sol, suhi kvasac, četiri žumanjka, ulijemo 500 ml mlake vode, 100 ml maslinovog ulja, rakiju i izradimo jednolično tijesto.
 2. Nakon 10-ak minuta miješenja dodamo sjeckane masline i mijesimo još dvije minute.
 3. Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 10-ak sati.
 4. Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, premijesimo i dlanovima raširimo na debljinu 1-2 cm. Zatim na tijesto stavimo šunku i omotamo ju tijestom.
 5. Omotanu šunku premjestimo (stranom na kojoj se tijesto spaja, prema dolje) na namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, 45 minuta, kako bi se tijesto još malo diglo. Potom temperaturu povisimo na 175°C i pečemo 60 minuta.
 6. Gotovu šunku izvadimo iz pećnice, poprskamo vodom kako bi korica bila mekana, prekrijemo krpom i ostavimo da se potpuno ohladi.
 7. Šunku u kruhu narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 54
Rating: 4.15
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: