Suppli – talijanski valjušci od riže – U našem video receptu saznajte kako pripremiti suppli – talijanske valjuške od riže. – pelati rajčice, riža, mlijeko, kuhana šunka, parmezan, jaje, krušne mrvice, glatko brašno, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ulje, sol i papar, Šunku narežemo na kockice, jaja umutimo, parmezan naribamo, češnjak i luk očistimo, a luk narežemo na četvrtine. ; U lonac ulijemo mlijeko i 400 ml vode, posolimo i pričekamo da zavri.
; U zaseban lonac stavimo neocijeđene pelati rajčice, dodamo cijele režnjeve češnjaka, četvrtine luka, listiće bosiljka i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom. ; U vrelu mješavinu vode i mlijeka dodamo rižu, promiješamo i kuhamo ju na laganoj vatri 15-ak minuta. Kuhanu rižu ocijedimo i premjestimo u zdjelu. ; Nakon 20-ak minuta kuhanja pelati rajčica, luka i češnjaka, mješavinu izradimo štapnim mikserom. ; Zatim dobiveni umak začinimo solju i paprom, promiješamo, dvije, tri žlice umaka dodamo u zdjelu s rižom, izmiješamo, te pričekamo da se riža malo ohladi. ; Potom u rižu dodamo dva umućena jaja, naribani parmezan, 50 g krušnih mrvica, kockice šunke i dobro izmiješamo sastojke. ; Dlanove navlažimo vodom i od mješavine riže i ostalih sastojaka oblikujemo valjuške. Dobivene valjuške uvaljamo u brašno, namočimo u preostala umućena jaja, zatim uvaljamo u preostale krušne mrvice i stavimo pržiti u duboku masnoću, do zlatno smeđe boje. ; Pržene valjuške izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od rajčica.; – Ako ste ljubitelj jela s rižom, a dosta vam je rižota i sličnog, svakako pogledajte ovaj recept za rižine valjuške s kuhanom šunkom i umakom ud rajčica.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Suppli – talijanski valjušci od riže – U našem video receptu saznajte kako pripremiti suppli – talijanske valjuške od riže. – pelati rajčice, riža, mlijeko, kuhana šunka, parmezan, jaje, krušne mrvice, glatko brašno, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ulje, sol i papar, Šunku narežemo na kockice, jaja umutimo, parmezan naribamo, češnjak i luk očistimo, a luk narežemo na četvrtine. ; U lonac ulijemo mlijeko i 400 ml vode, posolimo i pričekamo da zavri.
; U zaseban lonac stavimo neocijeđene pelati rajčice, dodamo cijele režnjeve češnjaka, četvrtine luka, listiće bosiljka i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom. ; U vrelu mješavinu vode i mlijeka dodamo rižu, promiješamo i kuhamo ju na laganoj vatri 15-ak minuta. Kuhanu rižu ocijedimo i premjestimo u zdjelu. ; Nakon 20-ak minuta kuhanja pelati rajčica, luka i češnjaka, mješavinu izradimo štapnim mikserom. ; Zatim dobiveni umak začinimo solju i paprom, promiješamo, dvije, tri žlice umaka dodamo u zdjelu s rižom, izmiješamo, te pričekamo da se riža malo ohladi. ; Potom u rižu dodamo dva umućena jaja, naribani parmezan, 50 g krušnih mrvica, kockice šunke i dobro izmiješamo sastojke. ; Dlanove navlažimo vodom i od mješavine riže i ostalih sastojaka oblikujemo valjuške. Dobivene valjuške uvaljamo u brašno, namočimo u preostala umućena jaja, zatim uvaljamo u preostale krušne mrvice i stavimo pržiti u duboku masnoću, do zlatno smeđe boje. ; Pržene valjuške izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od rajčica.; -</div>
Suppli - talijanski valjušci od riže
U našem video receptu saznajte kako pripremiti suppli - talijanske valjuške od riže.
Ako ste ljubitelj jela s rižom, a dosta vam je rižota i sličnog, svakako pogledajte ovaj recept za rižine valjuške s kuhanom šunkom i umakom ud rajčica.
Suppli - talijanski valjušci od riže - U našem video receptu saznajte kako pripremiti suppli - talijanske valjuške od riže. - pelati rajčice, riža, mlijeko, kuhana šunka, parmezan, jaje, krušne mrvice, glatko brašno, luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ulje, sol i papar, Šunku narežemo na kockice, jaja umutimo, parmezan naribamo, češnjak i luk očistimo, a luk narežemo na četvrtine. ; U lonac ulijemo mlijeko i 400 ml vode, posolimo i pričekamo da zavri.
; U zaseban lonac stavimo neocijeđene pelati rajčice, dodamo cijele režnjeve češnjaka, četvrtine luka, listiće bosiljka i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom. ; U vrelu mješavinu vode i mlijeka dodamo rižu, promiješamo i kuhamo ju na laganoj vatri 15-ak minuta. Kuhanu rižu ocijedimo i premjestimo u zdjelu. ; Nakon 20-ak minuta kuhanja pelati rajčica, luka i češnjaka, mješavinu izradimo štapnim mikserom. ; Zatim dobiveni umak začinimo solju i paprom, promiješamo, dvije, tri žlice umaka dodamo u zdjelu s rižom, izmiješamo, te pričekamo da se riža malo ohladi. ; Potom u rižu dodamo dva umućena jaja, naribani parmezan, 50 g krušnih mrvica, kockice šunke i dobro izmiješamo sastojke. ; Dlanove navlažimo vodom i od mješavine riže i ostalih sastojaka oblikujemo valjuške. Dobivene valjuške uvaljamo u brašno, namočimo u preostala umućena jaja, zatim uvaljamo u preostale krušne mrvice i stavimo pržiti u duboku masnoću, do zlatno smeđe boje. ; Pržene valjuške izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od rajčica.; -
Šunku narežemo na kockice, jaja umutimo, parmezan naribamo, češnjak i luk očistimo, a luk narežemo na četvrtine.
U lonac ulijemo mlijeko i 400 ml vode, posolimo i pričekamo da zavri.
U zaseban lonac stavimo neocijeđene pelati rajčice, dodamo cijele režnjeve češnjaka, četvrtine luka, listiće bosiljka i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom.
U vrelu mješavinu vode i mlijeka dodamo rižu, promiješamo i kuhamo ju na laganoj vatri 15-ak minuta. Kuhanu rižu ocijedimo i premjestimo u zdjelu.
Nakon 20-ak minuta kuhanja pelati rajčica, luka i češnjaka, mješavinu izradimo štapnim mikserom.
Zatim dobiveni umak začinimo solju i paprom, promiješamo, dvije, tri žlice umaka dodamo u zdjelu s rižom, izmiješamo, te pričekamo da se riža malo ohladi.
Potom u rižu dodamo dva umućena jaja, naribani parmezan, 50 g krušnih mrvica, kockice šunke i dobro izmiješamo sastojke.
Dlanove navlažimo vodom i od mješavine riže i ostalih sastojaka oblikujemo valjuške. Dobivene valjuške uvaljamo u brašno, namočimo u preostala umućena jaja, zatim uvaljamo u preostale krušne mrvice i stavimo pržiti u duboku masnoću, do zlatno smeđe boje.
Pržene valjuške izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, premjestimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od rajčica.