- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom. – tjestenina ((šurlice)), kravlji sir (zrnatog), tikvice, vrhnje za kuhanje, mladi luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo i operemo, tikvice narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a češnjak protisnemo. ; U vrelu i posoljenu vodu stavimo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju.; Za to vrijeme, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice, mladi luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i povrće pržimo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri po prilici 8 minuta. ; Zatim procijedimo tijesteninu, dodamo je u tavu i ugasimo vatru. Potom dodamo listiće bosiljka, zrnati sir i nježno izmiješamo sastojke. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Povrtni umak sa sirom i krčka tjestenina, nedostaje još samo „žmuljić“ vina. Brzo i fino jelo koje Vas neće dugo zadržati u kuhinji, ali će Vam se dugo zadržati u sjećanju.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom. – tjestenina ((šurlice)), kravlji sir (zrnatog), tikvice, vrhnje za kuhanje, mladi luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo i operemo, tikvice narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a češnjak protisnemo. ; U vrelu i posoljenu vodu stavimo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju.; Za to vrijeme, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice, mladi luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i povrće pržimo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri po prilici 8 minuta. ; Zatim procijedimo tijesteninu, dodamo je u tavu i ugasimo vatru. Potom dodamo listiće bosiljka, zrnati sir i nježno izmiješamo sastojke. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom.
Povrtni umak sa sirom i krčka tjestenina, nedostaje još samo „žmuljić“ vina. Brzo i fino jelo koje Vas neće dugo zadržati u kuhinji, ali će Vam se dugo zadržati u sjećanju.
Šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom. - tjestenina ((šurlice)), kravlji sir (zrnatog), tikvice, vrhnje za kuhanje, mladi luk, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Povrće očistimo i operemo, tikvice narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a češnjak protisnemo. ; U vrelu i posoljenu vodu stavimo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju.; Za to vrijeme, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice, mladi luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i povrće pržimo na laganoj vatri. ; Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri po prilici 8 minuta. ; Zatim procijedimo tijesteninu, dodamo je u tavu i ugasimo vatru. Potom dodamo listiće bosiljka, zrnati sir i nježno izmiješamo sastojke. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Povrće očistimo i operemo, tikvice narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a češnjak protisnemo.
- U vrelu i posoljenu vodu stavimo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice, mladi luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i povrće pržimo na laganoj vatri.
- Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri po prilici 8 minuta.
- Zatim procijedimo tijesteninu, dodamo je u tavu i ugasimo vatru. Potom dodamo listiće bosiljka, zrnati sir i nježno izmiješamo sastojke. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|