- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama. – zelene mahune, tjestenina ((šurlice)), luk (ljubičasti), tikvice, repovi morskih kozica (očišćenih), origano (sušeni), peršin (sjeckani), čili papričica (mljevene), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mahune i tikvice očistimo i narežemo ih na prutiće, luk nasjeckamo, a sok od limuna ocijedimo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-12 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Zatim na prženi luk dodamo ocijeđene repove kozica, narezane tikvice, začinimo mljevenom čili papričicom, origanom i solju, prelijemo limunovim sokom, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta. ; Za to vrijeme kuhane mahune stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s tikvicama, dodamo mahune, začinimo sjeckanim peršinom, solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; – 100 g svježih mahuna sadrži 90 g vode, a ostatak su bjelančevine, ugljikohidrati i vlakna, stoga se mahune smatraju izuzetno zdravom namirnicom, koja se može pripremati na razne načine, a i sljubiti s raznim drugim sastojcima poput, u ovom slučaju, kozica. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama. – zelene mahune, tjestenina ((šurlice)), luk (ljubičasti), tikvice, repovi morskih kozica (očišćenih), origano (sušeni), peršin (sjeckani), čili papričica (mljevene), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mahune i tikvice očistimo i narežemo ih na prutiće, luk nasjeckamo, a sok od limuna ocijedimo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-12 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Zatim na prženi luk dodamo ocijeđene repove kozica, narezane tikvice, začinimo mljevenom čili papričicom, origanom i solju, prelijemo limunovim sokom, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta. ; Za to vrijeme kuhane mahune stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s tikvicama, dodamo mahune, začinimo sjeckanim peršinom, solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama.
100 g svježih mahuna sadrži 90 g vode, a ostatak su bjelančevine, ugljikohidrati i vlakna, stoga se mahune smatraju izuzetno zdravom namirnicom, koja se može pripremati na razne načine, a i sljubiti s raznim drugim sastojcima poput, u ovom slučaju, kozica. U slast!
Šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama. - zelene mahune, tjestenina ((šurlice)), luk (ljubičasti), tikvice, repovi morskih kozica (očišćenih), origano (sušeni), peršin (sjeckani), čili papričica (mljevene), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mahune i tikvice očistimo i narežemo ih na prutiće, luk nasjeckamo, a sok od limuna ocijedimo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-12 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Zatim na prženi luk dodamo ocijeđene repove kozica, narezane tikvice, začinimo mljevenom čili papričicom, origanom i solju, prelijemo limunovim sokom, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta. ; Za to vrijeme kuhane mahune stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo. ; Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s tikvicama, dodamo mahune, začinimo sjeckanim peršinom, solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Mahune i tikvice očistimo i narežemo ih na prutiće, luk nasjeckamo, a sok od limuna ocijedimo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-12 minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.
- U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Zatim na prženi luk dodamo ocijeđene repove kozica, narezane tikvice, začinimo mljevenom čili papričicom, origanom i solju, prelijemo limunovim sokom, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta.
- Za to vrijeme kuhane mahune stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo.
- Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s tikvicama, dodamo mahune, začinimo sjeckanim peršinom, solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|