Šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način. – tjestenina (šurlica), češnjak, šampinjoni (smeđih), peršin (sjeckani), mini rajčica, pileća prsa, čili papričica (mrvljena), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, sir mozzarella, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu i mozzarelu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, šampinjone narežemo na četvrtine, a češnjak na listiće. ; Mini rajčice, prerezanom stranom prema gore, rasporedimo po dnu vatrostalne posude, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta prženja, gljive posipamo mrvljenom čili papričicom, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i juhu te pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari. ; Potom u tavu s gljivama vratimo piletinu, promiješamo i pirjamo dalje, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s gljivama i piletinom, dodamo sjeckani peršin, kockice mozzarelle, promiješamo i maknemo s vatre. ; Tjesteninu s piletinom i šampinjonima rasporedimo u tanjure, ukrasimo pečenim mini rajčicama, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
; – Šurlice su vrsta tjestenine koja se tradicionalno proizvodi na otoku Krku, a posebnost šurlica je ta što se oblikuju pomoću pletaće igle. No ne morati ih vlastoručno pripremati već ih možete kupiti gotove u svakoj dobro opskrbljenoj trgovini, a za pripremu piletine i šampinjona pogledajte upute u videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način. – tjestenina (šurlica), češnjak, šampinjoni (smeđih), peršin (sjeckani), mini rajčica, pileća prsa, čili papričica (mrvljena), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, sir mozzarella, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu i mozzarelu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, šampinjone narežemo na četvrtine, a češnjak na listiće. ; Mini rajčice, prerezanom stranom prema gore, rasporedimo po dnu vatrostalne posude, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta prženja, gljive posipamo mrvljenom čili papričicom, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i juhu te pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari. ; Potom u tavu s gljivama vratimo piletinu, promiješamo i pirjamo dalje, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s gljivama i piletinom, dodamo sjeckani peršin, kockice mozzarelle, promiješamo i maknemo s vatre. ; Tjesteninu s piletinom i šampinjonima rasporedimo u tanjure, ukrasimo pečenim mini rajčicama, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
; -</div>
Šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način.
Šurlice su vrsta tjestenine koja se tradicionalno proizvodi na otoku Krku, a posebnost šurlica je ta što se oblikuju pomoću pletaće igle. No ne morati ih vlastoručno pripremati već ih možete kupiti gotove u svakoj dobro opskrbljenoj trgovini, a za pripremu piletine i šampinjona pogledajte upute u videu.
Šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s piletinom i šampinjonima na mediteranski način. - tjestenina (šurlica), češnjak, šampinjoni (smeđih), peršin (sjeckani), mini rajčica, pileća prsa, čili papričica (mrvljena), bijelo vino (suhog), pileći temeljac, sir mozzarella, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu i mozzarelu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, šampinjone narežemo na četvrtine, a češnjak na listiće. ; Mini rajčice, prerezanom stranom prema gore, rasporedimo po dnu vatrostalne posude, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta prženja, gljive posipamo mrvljenom čili papričicom, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i juhu te pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari. ; Potom u tavu s gljivama vratimo piletinu, promiješamo i pirjamo dalje, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s gljivama i piletinom, dodamo sjeckani peršin, kockice mozzarelle, promiješamo i maknemo s vatre. ; Tjesteninu s piletinom i šampinjonima rasporedimo u tanjure, ukrasimo pečenim mini rajčicama, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
; -
Piletinu i mozzarelu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, šampinjone narežemo na četvrtine, a češnjak na listiće.
Mini rajčice, prerezanom stranom prema gore, rasporedimo po dnu vatrostalne posude, posolimo ih i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.
Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana 4-5 minuta.
Zatim piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezane šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
Nakon 4-5 minuta prženja, gljive posipamo mrvljenom čili papričicom, dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i juhu te pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, dok tekućina napola ne ispari.
Potom u tavu s gljivama vratimo piletinu, promiješamo i pirjamo dalje, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s gljivama i piletinom, dodamo sjeckani peršin, kockice mozzarelle, promiješamo i maknemo s vatre.
Tjesteninu s piletinom i šampinjonima rasporedimo u tanjure, ukrasimo pečenim mini rajčicama, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.