- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svečane teleće rolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečane teleće rolade.
Pripremom ovoga recepta za predstojeće blagdane malo smo odstupili od uobičajene sheme, ali ni u kojem slučaju ne gubimo na kvaliteti. Dapače, spoj potrebnih namirnica i vještina pripreme, jamči nam vrhunski gastronomski užitak.
Svečane teleće rolade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečane teleće rolade. - teletina (od lopatice), kuhana šunka, pročišćeni maslac, luk, češnjak, šampinjoni, kobasice pečenice, peršin (sjeckani), žumanjak, krušne mrvice, majčina dušica, muškatni oraščić, prošek, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Prije svega luk i češnjak smo nasjeckali, a šampinjone i meso kobasica samljeli. ; U tavu na zagrijani pročišćeni maslac dodamo luk, češnjak, šampinjone i pržimo dok ne ispari tekućina koju ispuste šampinjoni. Zatim dodamo meso kobasica i pržimo miješajući, po prilici, tri minute. Potom smjesu premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi.; U ohlađenu smjesu dodamo muškatni oraščić, majčinu dušicu, sjeckani peršin, žumanjak, izmiješamo sastojke i po potrebi umiješamo krušne mrvice da povežemo smjesu. ; Teleće odreske stavimo na dasku i istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim ih začinimo solju i paprom, na svaki položimo krišku kuhane šunke, premažemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade i učvrstimo čačkalicama ili drvenim ražnjićem. ; Potom rolade stavimo u tavu na zagrijani pročišćeni maslac i pržimo sa svih strana 20-ak minuta. ; Pržene rolade premjestimo u čistu tavu, procijedimo malo masnoće od prženja, ulijemo prošek i pirjamo 5-6 minuta, dok tekućina ne reducira. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i kratko kuhamo da se umak poveže. ; Gotove rolade stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 4 tanka odreska od lopatice
- kuhana šunka, 4 tanke kriške
- pročišćeni maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- šampinjoni, 150 g
- kobasica pečenica, 150 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- žumanjak, 1
- krušne mrvice, 1 žlica
- majčina dušica, 1/3 žličice
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- prošek, 80 ml
- vrhnje za kuhanje, 400 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega luk i češnjak smo nasjeckali, a šampinjone i meso kobasica samljeli.
- U tavu na zagrijani pročišćeni maslac dodamo luk, češnjak, šampinjone i pržimo dok ne ispari tekućina koju ispuste šampinjoni. Zatim dodamo meso kobasica i pržimo miješajući, po prilici, tri minute. Potom smjesu premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi.
- U ohlađenu smjesu dodamo muškatni oraščić, majčinu dušicu, sjeckani peršin, žumanjak, izmiješamo sastojke i po potrebi umiješamo krušne mrvice da povežemo smjesu.
- Teleće odreske stavimo na dasku i istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim ih začinimo solju i paprom, na svaki položimo krišku kuhane šunke, premažemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade i učvrstimo čačkalicama ili drvenim ražnjićem.
- Potom rolade stavimo u tavu na zagrijani pročišćeni maslac i pržimo sa svih strana 20-ak minuta.
- Pržene rolade premjestimo u čistu tavu, procijedimo malo masnoće od prženja, ulijemo prošek i pirjamo 5-6 minuta, dok tekućina ne reducira.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i kratko kuhamo da se umak poveže.
- Gotove rolade stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |