Svečane teleće rolade

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Svečane teleće rolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečane teleće rolade.

Pripremom ovoga recepta za predstojeće blagdane malo smo odstupili od uobičajene sheme, ali ni u kojem slučaju ne gubimo na kvaliteti. Dapače, spoj potrebnih namirnica i vještina pripreme, jamči nam vrhunski gastronomski užitak.

Svečane teleće rolade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečane teleće rolade. - teletina (od lopatice), kuhana šunka, pročišćeni maslac, luk, češnjak, šampinjoni, kobasice pečenice, peršin (sjeckani), žumanjak, krušne mrvice, majčina dušica, muškatni oraščić, prošek, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Prije svega luk i češnjak smo nasjeckali, a šampinjone i meso kobasica samljeli. ; U tavu na zagrijani pročišćeni maslac dodamo luk, češnjak, šampinjone i pržimo dok ne ispari tekućina koju ispuste šampinjoni. Zatim dodamo meso kobasica i pržimo miješajući, po prilici, tri minute. Potom smjesu premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi.; U ohlađenu smjesu dodamo muškatni oraščić, majčinu dušicu, sjeckani peršin, žumanjak, izmiješamo sastojke i po potrebi umiješamo krušne mrvice da povežemo smjesu. ; Teleće odreske stavimo na dasku i istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim ih začinimo solju i paprom, na svaki položimo krišku kuhane šunke, premažemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade i učvrstimo čačkalicama ili drvenim ražnjićem. ; Potom rolade stavimo u tavu na zagrijani pročišćeni maslac i pržimo sa svih strana 20-ak minuta. ; Pržene rolade premjestimo u čistu tavu, procijedimo malo masnoće od prženja, ulijemo prošek i pirjamo 5-6 minuta, dok tekućina ne reducira. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i kratko kuhamo da se umak poveže. ; Gotove rolade stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega luk i češnjak smo nasjeckali, a šampinjone i meso kobasica samljeli.
 2. U tavu na zagrijani pročišćeni maslac dodamo luk, češnjak, šampinjone i pržimo dok ne ispari tekućina koju ispuste šampinjoni. Zatim dodamo meso kobasica i pržimo miješajući, po prilici, tri minute. Potom smjesu premjestimo u zdjelu i ostavimo da se ohladi.
 3. U ohlađenu smjesu dodamo muškatni oraščić, majčinu dušicu, sjeckani peršin, žumanjak, izmiješamo sastojke i po potrebi umiješamo krušne mrvice da povežemo smjesu.
 4. Teleće odreske stavimo na dasku i istučemo ravnom stranom bata za meso. Zatim ih začinimo solju i paprom, na svaki položimo krišku kuhane šunke, premažemo pripremljenom smjesom, savijemo u rolade i učvrstimo čačkalicama ili drvenim ražnjićem.
 5. Potom rolade stavimo u tavu na zagrijani pročišćeni maslac i pržimo sa svih strana 20-ak minuta.
 6. Pržene rolade premjestimo u čistu tavu, procijedimo malo masnoće od prženja, ulijemo prošek i pirjamo 5-6 minuta, dok tekućina ne reducira.
 7. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i kratko kuhamo da se umak poveže.
 8. Gotove rolade stavimo na tanjur, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: