- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svečani pladanj s jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečani pladanj s jajima.
Evo jednog idealnog predjela za sve svečane prilike, a posebno atraktivnog u vrijeme uskrsa. Izradite smjesu za punjenje jaja po našem receptu, a ukrasite ih najrazličitijim namirnicama iz vašeg hladnjaka.
Svečani pladanj s jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečani pladanj s jajima. - jaje (tvrdo kuhanih), majoneza, peršin (sjeckanog), limun, šunka, plodovi mora ((kavijar, slani inćuni, repovi škampa...)), salata ((matovilac, rotkvice, luk, zelena salata...)), kopar, bijeli papar, sol, ulje, Tvrdo kuhana jaja oljuštimo i prerežemo po duljini. Žutanjke stavimo u zdjelu, a bjelanjke složimo na pladanj na kojima ćemo ih poslužiti. ; U zdjelu dodamo majonezu, sjeckani peršin, sol, papar te sve zajedno dobro izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i nadjenemo prepolovljene bjelanjke. ; Nadjevene bjelanjke ukrasimo iskoštenim maslinama, morskim kozicama iz staklenke, kaparama, trakicama kuhane šunke, malim kolutima luka, kavijarom i koprom. ; U zasebnu zdjelu stavimo na trakice narezanu zelenu salatu i matovilac, preostale sastojke od ukrašavanja (rotkvice, kopar, masline, kozice…), sol, sok polovice limuna, malo ulja i izmiješamo sastojke i poslužimo na pladanj uz jaja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 8 tvrdo kuhanih
- majoneza, 60 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- limun, 1
- šunka, 30 g
- plodovi mora (kavijar, slani inćuni, repovi škampa...)
- salata (matovilac, rotkvice, luk, zelena salata...)
- kopar, 1 grančica
- bijeli papar
- sol
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tvrdo kuhana jaja oljuštimo i prerežemo po duljini. Žutanjke stavimo u zdjelu, a bjelanjke složimo na pladanj na kojima ćemo ih poslužiti.
- U zdjelu dodamo majonezu, sjeckani peršin, sol, papar te sve zajedno dobro izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Zatim smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i nadjenemo prepolovljene bjelanjke.
- Nadjevene bjelanjke ukrasimo iskoštenim maslinama, morskim kozicama iz staklenke, kaparama, trakicama kuhane šunke, malim kolutima luka, kavijarom i koprom.
- U zasebnu zdjelu stavimo na trakice narezanu zelenu salatu i matovilac, preostale sastojke od ukrašavanja (rotkvice, kopar, masline, kozice…), sol, sok polovice limuna, malo ulja i izmiješamo sastojke i poslužimo na pladanj uz jaja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |