Švicarska rolada

 • 70 min
 • 12 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Švicarska rolada
U našem video receptu saznajte kako pripremiti švicarsku roladu.

Ova će se ukusna rolada svidjeti svima onima koji vole kremaste kolače i jagode. Tučeno vrhnje, komadi jagode, te više nego zanimljiv biskvit, garancija su da će ovaj desert pobrati ovacije za stolom. Svih će zanimati otkud Vam samo recept!

Švicarska rolada - U našem video receptu saznajte kako pripremiti švicarsku roladu. - jagode, želatina (instant), jaje, šećer u prahu, namjensko brašno, vanilin šećer, vrhnje za šlag, Prije svega jagode očistimo i operemo. Dvije trećine jagoda usitnimo u sjekaču, a ostatak prepolovimo. ; Od vrhnja istučemo čvrsti šlag. ; U zasebnu zdjelu preselimo usitnjene jagode, dodamo vanilin šećer, instant želatinu, sve zajedno malo izmiješamo, te dalje na srednjoj brzini miksamo ručnim mikserom dok smjesa malo ne zgusne. ; Zatim umiješamo 2 žlice tučenog vrhnja, a potom nježno i preostalo tučeno vrhnje. Dobivenu smjesu stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu razbijemo jaja, dodamo šećer u prahu, sve zajedno malo izmiješamo pjenjačom, a zatim zdjelu sa smjesom stavimo iznad pare i nastavimo je miksati ručnim mikserom 3 - 4 minute. Potom zdjelu sa smjesom maknemo pare na stranu i dalje miksamo dok ne dobijemo gustu pjenastu kremu. ; Zatim postupno dodajemo namjensko brašno i u nekoliko nježnih pokreta lopaticom izmiješamo. Ovako dobivenu smjesu prelijemo u lim za pečenje, na papir za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 5 - 7 minuta. ; Gotov biskvit zajedno s papirom za pečenje izvadimo iz lima, preselimo ga na rešetku i ostavimo nekoliko minuta da se ohladi. Zatim biskvit preokrenemo na drugi papir za pečenje kako bi s njega skinuli papir na kojemu se pekao.; Potom biskvit nadjenemo pripremljenom kremom od jagoda, ravnomjerno ju razmažemo i po njoj poslažemo prepolovljene jagode. ; Sve zajedno savijemo u roladu koju zatim preselimo na tanjur ili pladanj na kojem ćemo je poslužiti i posipamo je šećerom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega jagode očistimo i operemo. Dvije trećine jagoda usitnimo u sjekaču, a ostatak prepolovimo.
 2. Od vrhnja istučemo čvrsti šlag.
 3. U zasebnu zdjelu preselimo usitnjene jagode, dodamo vanilin šećer, instant želatinu, sve zajedno malo izmiješamo, te dalje na srednjoj brzini miksamo ručnim mikserom dok smjesa malo ne zgusne.
 4. Zatim umiješamo 2 žlice tučenog vrhnja, a potom nježno i preostalo tučeno vrhnje. Dobivenu smjesu stavimo u hladnjak da se ohladi.
 5. Za to vrijeme u zasebnu zdjelu razbijemo jaja, dodamo šećer u prahu, sve zajedno malo izmiješamo pjenjačom, a zatim zdjelu sa smjesom stavimo iznad pare i nastavimo je miksati ručnim mikserom 3 - 4 minute. Potom zdjelu sa smjesom maknemo pare na stranu i dalje miksamo dok ne dobijemo gustu pjenastu kremu.
 6. Zatim postupno dodajemo namjensko brašno i u nekoliko nježnih pokreta lopaticom izmiješamo. Ovako dobivenu smjesu prelijemo u lim za pečenje, na papir za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 5 - 7 minuta.
 7. Gotov biskvit zajedno s papirom za pečenje izvadimo iz lima, preselimo ga na rešetku i ostavimo nekoliko minuta da se ohladi. Zatim biskvit preokrenemo na drugi papir za pečenje kako bi s njega skinuli papir na kojemu se pekao.
 8. Potom biskvit nadjenemo pripremljenom kremom od jagoda, ravnomjerno ju razmažemo i po njoj poslažemo prepolovljene jagode.
 9. Sve zajedno savijemo u roladu koju zatim preselimo na tanjur ili pladanj na kojem ćemo je poslužiti i posipamo je šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: