- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Švicarska salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Švicarsku salatu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 1 glavica
- rotkvice, 2 komada
- sir ementaler, 400 g
- parizer, 400 g
- jabučni ocat, 2 žlice
- ulje, 4 žlice
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očistite i narežite luk na kolutiće. Razdvojene kolutiće stavite u zdjelu.
- Oprane i očišćene rotkvice narežite na tanke ploškice i dodajte u zdjelu s lukom.
- Narežite sir ementaler i parizer na trakice veličine 1cm te dodajte u zdjelu s lukom i rotkvicama.
- Napravite dresing od jabučnog octa, ulja, malo soli i svježe mljevenog crnog papra. Pjenjačom izradite dresing i ulijte da u zdjelu s ostalim sastojcima. Sve zajedno nježno promiješajte.
- Švicarsku salatu pustite da odstoji prije posluživanja i poslužite uz prepečeni kruh.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |