- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina na rezancima s češnjakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu na rezancima s češnjakom.
Aromatizirana pržena svinjetina na posteljici od rezanaca aromatiziranih prženim češnjakom, je svakako jedno aromatizirano jelo koje će brojnim aromama aromatizirati Vaš dom, ali i okusne pupoljke Vaših jezika. Svakako kušati!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska pisanica, 500 g
- tjestenina, 200 g s jajima
- češnjak, 4 režnja
- mladi luk, 2
- smeđi šećer, 50 g
- rižin ocat, 50 ml
- vinski ocat, 50 ml
- sojin umak, 40 ml
- kečap, 30 ml
- sezamovo ulje, 15 ml
- umak od ljutih papričica, 1/2 žličice
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, češnjak na listiće, a mladi luk na kose kolutiće.
- U konac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- U wok iznad vatre ulijemo dvije, tri žlice ulja i pričekama da se ugrije, a za to vrijeme u zdjelu stavimo meso, posipamo ga smeđim šećerom i promiješamo.
- Zatim meso stavimo u ugrijani wok i pržimo ga sa svih strana.
- Nakon 8-10 minuta meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo rižin i vinski ocat, s dna woka kuhačom odvojimo karamelizirani sloj i pustimo da se ocat kuha 5-6 minuta.
- Zatim dodamo kolutiće mladog luka, sezamovo ulje, umak od ljutih papričica, vratimo meso, ulijemo sojin umak i kečap, promiješamo, ugasimo vatru i sastojke izvadimo na stranu.
- U čisti i ugrijani wok ulijemo dvije, tri žlice ulja, dodamo listiće češnjaka i pržimo ga dok ne počne dobivati boju.
- Potom dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, promiješamo i ugrijemo ih na ulju i prženom češnjaku.
- Tjesteninu aromatiziranu s češnjakom premjestimo na tanjure, preko nje stavimo prženo meso i luk, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |