- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s bulgurom i svježim kupusom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s bulgurom i svježim kupusom. – svinjska lopatica, maslac, pelati rajčice, bulgur, luk, kupus (svježi), med (od bagrema), U nauljenu tavu dodamo maslac, još malo ulja i pričekamo da se maslac rastopi. Zatim dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme, komad svinjetine od buta ili lopatice očistimo od kožica i žilica i narežemo na kockice veličine zalogaja. ; Narezano meso sada stavimo u tavu s lukom, posolimo ga i sve zajedno i dalje pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon desetak minuta kada se luk lijepo raspao i kada su se sve pore na mesu zatvorile, umiješamo umak od ljutih papričica i kada smo dobili crvenkastu boju možemo dodati pasiranu rajčicu i ostaviti da se sastojci dobro ugriju. ; Za to vrijeme glavicu kupusa narežemo na tanke trakice. Prvo maknemo srednji mekani dio, očišćenu glavicu kupusa narežemo na tanke trakice, prerežemo ih po pola i posipamo po mesu. ; Sve zajedno prelijemo običnom vodom, toliko da prekrije sastojke, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta u posudu sa sastojcima umiješamo bulgur, zatim umiješamo med i kuhamo još desetak minuta. ; Nakon proteklog vremena jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; –
Svinjetina s bulgurom i svježim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s bulgurom i svježim kupusom.
Upute po koracima:
- U nauljenu tavu dodamo maslac, još malo ulja i pričekamo da se maslac rastopi. Zatim dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme, komad svinjetine od buta ili lopatice očistimo od kožica i žilica i narežemo na kockice veličine zalogaja.
- Narezano meso sada stavimo u tavu s lukom, posolimo ga i sve zajedno i dalje pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon desetak minuta kada se luk lijepo raspao i kada su se sve pore na mesu zatvorile, umiješamo umak od ljutih papričica i kada smo dobili crvenkastu boju možemo dodati pasiranu rajčicu i ostaviti da se sastojci dobro ugriju.
- Za to vrijeme glavicu kupusa narežemo na tanke trakice. Prvo maknemo srednji mekani dio, očišćenu glavicu kupusa narežemo na tanke trakice, prerežemo ih po pola i posipamo po mesu.
- Sve zajedno prelijemo običnom vodom, toliko da prekrije sastojke, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 30-ak minuta u posudu sa sastojcima umiješamo bulgur, zatim umiješamo med i kuhamo još desetak minuta.
- Nakon proteklog vremena jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 50 Rating: 4.72 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:70minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
svinjska lopatica s kupusom,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pureći bataci iz pećnice s mrkvom i umakom od krušnih mrvica
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Ciganski gulaš
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Krem juha od tikvica
Votes: 58
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Zabaione sa sladoledom od vanilije
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)