- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s kiselim kupusom i paprikom na francuski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s kiselim kupusom i paprikom na francuski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 500 g narezani
- svinjski file, 200 g
- luk, 1 glavica
- maslac, 50 g
- svježe crvene paprike, 1
- češnjak, 1 režanj
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- sušeni mažuran, 1 žličica
- goveđa juha, 250 ml
- koncentrat rajčice, 3 žlice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo maslac, kad se maslac malo rastopio dodamo sjeckani luk malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Dok luk omekša očistimo svježu crvenu papriku i narežemo na kockice. Sastojke izmiješamo i dodamo nasjeckane listiće češnjaka.
- U međuvremenu dok se povrće kuha narežemo svinjski kotlet na trakice. U tavu s povrćem dodamo začine, slatku mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, mažuran, malo muškatnog oraščića. Sastojke miješamo dok se koncentrat rajčice potpuno ne rastopi kako bi pustio svu aromu.
- U tavu dodamo nasjeckane komade svinjetine sve zajedno začinom s ljutom papričicom i soli. Kad je meso omekšalo dodamo kiseli kupus, sve zajedno prelijemo juhom poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. Nakon 20 minuta kuhanja jelo je gotovo i možemo ga poslužiti na tanjure uz malo svježe sjeckanog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |