- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s tjesteninom u umaku od miješanog voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s tjesteninom u umaku od miješanog voća.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 200 g plukanci
- svinjski odrezak, 4 od buta ili karea
- voćni kompot, 250 g
- curry, 2 žlice u prahu
- ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo, a svinjski kare očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na prutiće.
- Zatim u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo ulje, na njega stavimo narezanu svinjetinu i kratko pržimo sa svih strana.
- Nakon dvije minute kada je meso počelo dobivati boju preko njega stavimo sjeckani luk, sastojke posolimo i pržimo dalje dok luk ne omekša.
- Kada je luk omekšao, u tavu dodamo i miješano voće iz kompota, pričekamo da se voće ugrije, potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo curry prah i sastojke nježno izmiješamo.
- Kada je umak zgusnuo ugasimo vatru i meso poslužimo uz kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |